Medkänsla för människor

Empati för människor

Jag upptäcker att jag är mycket mer omtänksam för människor. Ibland, när vi gillar djur, är det enkelt att förlora empati för de omkring oss. Åtminstone är detta situationen för mig.

Det är viktigt, tror jag, att hålla familjens husdjur i perspektiv. Jag hoppas att jag aldrig riskerar mitt liv för att rädda min husdjur eller min katt. Jag hoppas att jag aldrig lägger min hunds liv innan människans liv, till och med en främling. Jag hoppas att jag aldrig håller en aggressiv husdjur som är en risk för andra. Jag hoppas att jag aldrig satte mitt hushåll djupt i ekonomisk skyldighet att rädda en hund eller en katt.

Jag säger inte att dessa beslut skulle vara enkla eller att jag alltid kommer att välja de perfekta svaren. Jag säger inte att mina alternativ måste vara dina.

Min liknande för djur är extremt kraftfull, men min liknande för människor måste vara ännu starkare. Naturligtvis gör djur på många sätt att upptäcka den medkänsla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post