5 skäl Craigslist är ett viktigt verktyg för Canine Adoptions

Craigslist är en enastående plats att posta och annonsera hundar i behov av hem.

Skydd och räddningsgrupper borde säkert publicera hundar på Craigslist. Om de inte gör det, missar de en enorm marknad med hundälskare.

Tyvärr har webbplatsen fått en dålig rap på senare tid i djurräddningsvärlden, men det finns inget bevis på att djur som återstår genom Craigslist är mycket mer benägna att gå till kränkande hem.

Det är en annan av dessa djurräddningsmyter som vi är alltför bekanta med.

Följande är några av mina exempel på varför jag tror att Craigslist är ett så viktigt verktyg för att återkomma hundar. Oavsett om du håller med eller håller med, hoppas jag att du kommer att lägga till dina tankar i kommentarerna.

Craigslist hjälper mycket fler hundar att hitta kärleksfulla hem.

När jag främjar en hund eller en katt lägger jag alltid djuret till Craigslist varannan vecka eller så. Varför skulle jag inte? Det är helt gratis publicitet, och det får djuret framför husdjursälskare som redan vill adoptera husdjur.

Räddningsgrupperna har screeningprocesser på plats för alla adoptörer, så det borde inte betyda var adoptörerna kommer från början. Craigslist hjälper till att få hundarna framför mycket fler människor.

Förra veckan frågade jag på den mutts Facebook -sidan om någon av er använder Craigslist för att hitta hem för skydd eller räddningsdjur. Anna Sieh sa att hon annonserar alla sina fosterhundar på Craigslist också eftersom det är ett helt gratis sätt att få dem att märka.

Låter rimligt!

Craigslist hjälper människor att hem igen sina djur på egen hand

Om vi ​​vill sluta döda så många friska hundar och katter i amerikanska skydd, är ett steg att undvika att djur kommer in i skydd i första hand.

Eftersom skyddsrum och räddningsgrupper redan är sträckta till sina gränser kan många av dem inte eller acceptera inkommande djur från individer. Så de vänder dessa djur bort.

Tja, vad förväntas folk göra om de måste återkomma sina husdjur?

Tack och lov kan Craigslist hjälpa till att matcha människor med andra kärleksfulla husdjursägare, vilket gör att de kan ha en enklare tid att hitta nya hem för sina husdjur. Detta minskar antalet hundar och katter som överlämnas till skyddsrum med öppen admiss.

Det är en bra resurs att hitta en hund att anta

När jag är redo att adoptera ett annat husdjur kommer jag naturligtvis att kontrollera Craigslist.

Jag adopterade Ace direkt genom hans tidigare ägare (kontra att gå till ett skydd eller räddning) och det var en mycket positiv upplevelse för mig. Jag fick träffa honom, ställa många frågor, observera hans beteende och så småningom ta hem världens bästa hund gratis.

Se mitt inlägg om hur man får en hund från Craigslist.

Många använder Craigslist!

Det kommer verkligen att alla som läser detta inlägg använder Craigslist eller annan online -klassificerad reklam. Detta beror på att det är det snabbaste och enklaste sättet att få information!

Bloggen Beyond Breed har ett välutforskat inlägg om omhoppande djur på Craigslist, och inlägget påpekade några fakta om internetanvändare och online-klassificerade annonser.

Till exempel citerade posten från Pew Internet och American Life som sa att Craigslist är den mest populära klassificerade reklamsidan i USA. Ingen överraskning där!

Forskningen sa också:

[checklista]

Människor i åldrarna 25 till 44 är de mest troliga att använda online-klassificerade annonser, men till och med 48 procent av 45- till 54-åringar använder annonserna

56 procent av vuxna med hushållens inkomster på minst $ 50 000 använder online klassificerade annonser

54 procent av akademikerna använder online klassificerade annonser

[/checklista]

Människor använder redan Craigslist och siffrorna kommer att fortsätta växa. Vi kan lika gärna använda detta till vår fördel när vi försöker annonsera hundar i behov av bra hem.

Craigslist ökar inte risken för att locka till sig missbruk.

Det finns inget bevis på att hundar som adopteras genom Craigslist är mycket mer benägna att gå till kränkande hem eller till hem som kommer att förbise dem. Om någon har viss forskning om detta ämne, vänligen meddela mig. Jag tror att konceptet är en komplett myt.

Ja, det finns några isolerade händelser som är väldigt ledsna och olyckliga, och dessa har naturligtvis blivit sprängda långt ur proportioner.

Vi hör helt enkelt inte om alla fantastiska människor som adopterar hundar och katter genom Craigslist varje dag eftersom dessa berättelser är tråkiga och vanliga.

Jag vill höra dina berättelser

Jag är intresserad av att skriva ett inlägg med människor som adopterade djur genom Craigslist. Vänligen maila mig på lindsay@thatmutt.com om du vill dela din berättelse.

How do the rest of you feel about Craigslist and using it to attract good homes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post