Alternativ till att borsta en hunds tänder

Obs! Jag fick butikskredithistorik samt gratis produkter från 1-800 petmeds i utbyte mot att komponera om företaget. 1-800 petmeds ansvarar inte för materialet i detta inlägg.

Rengör du hundens tänder? Som någonsin?

Om du städar hundens tänder även när en månad, gör du mycket bättre än jag är med mitt hund ess.

Jag är bara inte inspirerad att rengöra tänderna. Jag har gjort det troligtvis fem gånger på sju år.

Aces veterinär har alltid sagt att min hunds tänder ser ganska rena ut, särskilt och tänker på att han kommer att vara 8 år i mars. Hans chompers är vita, men han börjar ha någon synlig tarteruppbyggnad på sina hundar såväl som molar.

Jag förstår att majoriteten av husdjursägare är som jag. Vi gillar våra husdjur och vill att de ska vara friska, men ärligt talat kommer vi bara inte att rengöra tänderna. Som alls.

Så istället för att föreläsa dig på något jag inte gör, trodde jag att jag skulle föreslå några alternativ för tandborstning. Dessa ersätter inte nödvändigtvis fördelarna med vardagsborstning, men de är mycket bättre än ingenting.

Alternativ till att borsta hundens tänder

1. Ge din hund något att tugga på.

Detta är mitt främsta förslag, även om du måste vara lite försiktig med vad du ger din hund att tugga. Varje hund har en annan tuggstil, liksom det är omöjligt för mig att göra förslag lämpliga för alla hundar.

Ett av de säkraste valen är en leksak av Rubber Kong-typ (AFF-länk). Jag gillar att föreslå dessa om du kräver något för att ockupera din hund när han är ensam.

För min egen hund är Nylabones ett fantastiskt alternativ, men du måste vara försiktig med alla typer av tuggleksak. Nylabones är extremt täta och kan potentiellt spricka en hunds tänder, men de verkar fungera för ACE. Han gillar dem!

Ace får också rått fjäderfä såväl som kalkonben i sin diet, som han inte exakt tuggar på men han åtminstone krossar dem. (Ge inte din hund kokta ben.)

Vissa hundägare väljer att tillhandahålla sina hundar råa fläsk såväl som nötköttben för att tugga. Du måste vara något försiktig med att mata större ben, eftersom du inte vill att hunden ska sprida tänderna eller försöka svälja stora, icke-ätbara bitar.

Förstå bara din hund, rådfråga en veterinär om du inte är säker så bra som att se till att övervaka.

2. Tandtukar för såväl hundar som katter.

1-800 Petmed skickade mig en produkt som heter Super Dental Wipes för såväl hundar som katter.

Varje torkning är mynta smaksatt såväl som att hjälpa till att rengöra ditt husdjurs tänder för att hjälpa till att förhindra plack såväl som tarteruppbyggnad, enligt 1-800 petmeds. Den aktiva ingrediensen klorhexidin är det som dödar bakterierna

Dessa är fantastiska för husdjursägare som jag som vill göra något för att rengöra husdjurets tänder men är inte inspirerade för att verkligen rengöra tänderna. Våtservetter är enkla att använda eftersom du bara torkar tänderna såväl som tandkött kontra borstning av dem med en ren såväl som tandkräm.

ACE är ganska tolerant såväl som att ha torkat. De har varit ett trevligt val för oss hittills.

3. Tandvårdslösning för att lägga till en hunds vatten.

1-800 petmed skickade en produkt som heter Be Fresh Dental Care Solution.

Detta är en vattenlösning du kan lägga till i ditt husdjurs dricksvatten för att hjälpa till att bevara friska tänder såväl som tandkött, enligt 1-800 petmed. Det kan användas för såväl hundar som katter, liksom kloriddioxiden är det som dödar bakterierna.

Jag har lagt till cirka en tesked av lösningen till alla mina hundar såväl som katternas vattenskålar varje morgon, även om anvisningarna anger att du kan lägga till en tesked till varje 8 uns vatten. Som flaskan säger verkar mina djur inte märka en skillnad i smak.

Jag är lite tveksam till att lägga till ytterligare kemikalier till deras vatten, så det här är en produkt som jag inte planerar att använda på lång sikt. Precis som alla produkter måste varje husdjursägare utvärdera proffsen såväl som nackdelar och fatta det bästa beslutet för sina husdjur.

4. En finger tandborste för såväl hundar som katter.

1-800 Petmeds skickade mig en finger tandborste, som är lite ren som passar i slutet av fingret. Det kan användas för att noggrant rengöra skräp från hundens tänder såväl som inte nödvändigtvis behöver användas med tandkräm.

Om du försöker få din hund att användas för att få tänderna borstade, kommer de flesta fitnessinstruktörer att föreslå att du börjar genom att röra vid hans tänder med fingrarna. En fingertandborste kan användas när din hund redan används för att få tänderna berörda. De flesta hundar kommer att tolerera en finger tandborste mycket bättre än de kommer att vara en verklig tandborste.

Okej, var nu ärlig, rengör du hundens tänder?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post