Hur ofta måste hundar och katter vaccineras?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwitterTwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore10

Varje dag över hela landet vaccineras valpar och kattungar, liksom vuxna hundar massivt med flera virala och bakteriella antigener med hopp om att förbättra deras hälsa och stoppa potentiell framtida infektionssjukdom. Även om vaccinationer säkert kan vara en avgörande komponent i ett detaljerat förebyggande medicinskt program, har denna “One Shot Fits All” -teknik tagits för långt på ett ganska icke -vetenskapligt sätt.

Enligt Kirks nuvarande veterinärterapi, en text som undervisades i massor av veterinärskolor, var årlig vaccination en praxis som startades för många år sedan som inte baserades på bevis eller vetenskap, utan på en standard för praxis för att få familjens husdjur för fysiska tentor. Och även om vi tidigare kände att förbättring av vaccinationer bara kunde förbättra hälsan, har det under de senaste åren ökat bevis på att över vaccination kan vara involverad i en epidemi av kroniska sjukdomar i våra familjens husdjur från kroniska hudallergier, hormonstörningar, matsmältning Traktsjukdomar, beteendestörningar, neurologiska sjukdomar, autoimmuna sjukdomar samt potentiellt vissa cancerformer.

Det är av dessa skäl som jag starkt uppmanar att husdjursägare specifikt begär och kräver från sina veterinärer om en viss vaccination absolut behövs i sina husdjur och/eller om möjligheten att mäta vaccinationstitrar är ett livskraftigt alternativ till rutinmässig jabning av vår Familjens husdjur med flera vaccinationer.

Vaccinationstitrar är blodprover som kan pappersskyddande immunitet hos många husdjur, och vi finner nu att viral immunitet mot många kärnvirus som Parvo och Distemper hos hundar, liksom Panleukopenia hos katter kan hålla i många år till husdjurets liv. Rabiesvaccination får inte ges mycket oftare än nödvändigt heller, normalt vart tredje år till många vuxna familjens husdjur i många stater. Vaccination har verkligen bidragit till att stoppa massor av infektionssjukdomar i våra husdjur, men överanvändning och missbruk av vaccinationer har blivit ett stort problem för våra familjens husdjur idag, och detta är en fråga som jag känner att husdjursägare behöver bli helt medvetna om att göra informerade Beslut om ditt husdjurs hälsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post