PETMEDS® Helping a Canine with Growing Pains

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebook FacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore1

En av de vanligaste ortopediska frågorna som finns hos unga, särskilt stora rashundar, är utvecklingen av haltning. Halning kan ha många orsaker från trauma/mjukvävnadsskada på smittämnen som Lyme -sjukdom. Det är emellertid viktigt att inte glömma många av de utvecklingsmässiga bensjukdomarna som ses hos unga snabbt växande hundar som panosteit eller hypertrofisk osteodystrofi. Störningar som dessa beror vanligtvis på defekter i förlängning av de långa benen hos dessa hundar (de exakta orsakerna är vanligtvis inte kända) och kan resultera i varierande grad av smärta och haltning i hundar från så unga som 3-4 månaders ålder, många typiskt typiskt upp till 16 till 24 månaders ålder.

Halningen kan dyka upp i en lem och sedan lösa, medan de först senare ska dyka upp i en annan lem en kort tid senare. Vissa hundar kan utveckla feber och sluta äta i svåra fall. Det är viktigt för djurskyddare och veterinärer att arbeta med dessa hundar på rätt sätt för att korrekt diagnostisera orsaken till halthet, liksom behandlingen och prognosen. Många husdjurs symtom kommer att lösa med vila och antiinflammatorisk terapi inklusive receptbelagda icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom rimadyl, previcox eller andra smärtmediciner som tramadol.

Jag har hittat naturliga kosttillskott som proantozon samt Yucca -intensiv att vara värdefull hos vissa hundar. Även om de exakta orsakerna inte är kända för många av dessa tillstånd, känner många veterinärer att över tillskott och/eller överdrivet proteinintag kan vara involverat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post