Fråga Cat Doc: Itchy Cat, Flea Control för vilda katter, flytta med katter och mycket mer

Välkommen till vår vanliga “Ask Cat Doc med Dr. Lynn Bahr” -segmentet! En gång i månaden svarar Dr. Bahr som många av dina frågor som hon kan, och du kan lämna nya frågor till henne i en kommentar.

Dr. Bahr tog examen från University of Georgia College of Veterinary Medicine 1991. Till skillnad från många veterinärer växte hon inte upp med att veta att hon skulle bli veterinär. “Det var en katt som fick mig intresserad av praxis och jag är evigt tacksam för honom,” sade Dr. Bahr. Under sin veterinärkarriär fann Dr. Bahr att livsstilen för katter har förändrats dramatiskt. När livsstilen för katter har förändrats, gjorde Dr. Bahrs klientutbildning. Förutom att hitta medicinska lösningar uppmuntrar hon också ägarna att berika sina hemmiljöer så att deras katter kan leva långa, lyckliga och hälsosamma liv.

Denna nya förståelse ledde till att Dr. Bahr kombinerade sin passion för att stärka den mänskliga-djurbanden med sin veterinärbakgrund och kunskap om vad djur behöver och vill starta sitt eget lösningsbaserade kattproduktföretag, Dezi & Roo, inspirerad av två katter av samma namn.

För mycket mer information om Dezi & Roo och deras distinkta och innovativa kattleksaker, besök Dezi och Roo på Etsy.

Har du en fråga till Dr. Bahr?
Lämna det i en kommentar så kommer hon att svara på den i nästa månads kolumn!

Kliar katt kontinuerligt

Hej jag har en utomhuskatt som jag har haft för 10 år nu han var vild när jag flyttade in kan jag husdjur honom och kärlek på honom nu men jag kan inte få honom till veterinären jag har försökt fånga honom till och med och han kommer inte att falla för Det är mitt problem är att jag är säker på att han är allergisk mot loppor. Jag lägger loppmedicin på honom regelbundet men han kliar fortfarande kontinuerligt honom till veterinär jag skulle uppskatta all hjälp du kan ge mig. – Kelly Vasquez

Hej Kelly,

Jag är så ledsen att du har problem med att få din man till veterinären. Det är ett vanligt problem och en stor anledning till katter får inte regelbunden medicinsk vård. Det är aldrig för sent att försöka träna honom att gå in i sin transportör och jag skulle uppmuntra dig att börja göra det så snart som möjligt. Till att börja med kanske du vill placera en öppen bärare (toppa av) med en fleecefilt, säng, kattleksak, silvervine eller catnip eller till och med hans maträtt i den. Få honom van vid att kliva i botten av bäraren så att han kan se att det inte finns något att vara rädd för. När han har gjort det på en konsekvent basis, examen till att placera toppen på transportören utan burdörren bifogad. Återigen, lämna mat, godis, silvervine eller en säng inuti. Efter en tidsperiod och när han har anpassat sig till den rutinen, fäst dörren, men lämna den öppen. Sedan, när han oroar sig inuti transportören, stäng försiktigt dörren i några minuter, förutsatt att han är bekväm och inte rädd. Om allt detta går bra, skulle nästa steg vara att bära honom runt i transportören i en minut och se hur han gör det. Som ni kan säga är detta en metod för att långsamt och konsekvent få honom van vid transportören som en säker plats där han antingen sover, spelar eller matas. Slutligen, när han väl har fått tag på det, är du redo att placera bäraren i bilen och sitta med honom i den. Återställ sedan honom tillbaka till sin favoritplats utanför. Alla dessa steg leder fram till att göra honom bekväm i sin transportör, med bilen och gå till veterinären.

När det gäller att kontrollera sin loppallergi är det bästa sättet att göra det med receptbelagd loppmedicin. Många av tiden är de som säljs över räknaren inte tillräckligt effektiva, men om det är allt du kan avsluta med honom så innebär alla att försöka använda en säker aktuell loppapplikation. Särskilt om du kan husdjur honom, borde detta inte vara för svårt att åstadkomma. I tidigare meddelanden pratade vi om att använda säkra utomhusprodukter som gynnsamma nematoder och matklassisk diatomaceous jord som sätt att kontrollera lopporna i miljön. Har du provat dem?

Tack för att du skrev i och för att du tog så bra hand om din kattunge. Låt mig veta hur jag annars kan hjälpa till.

Gynnsamma nematoder för att kontrollera loppor i Feral Colony

Min vän som hanterar en vildkoloni med loppproblem berättade för mig att diatomaceous jord består av små kräftdjur som har skarpa kanter på sina skal och att det kan orsaka ögonirritation. Hon kommer inte att använda det. Jag skulle vara intresserad av detaljerna i de gynnsamma nematoderna. – Carol Goin

Hej Carol,

Tack för din fråga om diatomaceous jord och gynnsamma nematoder. Dessa är två säkra och effektiva sätt att kontrollera loppor i miljön.

Det finns två typer av diatomaceous jord: livsmedelsgrad, som är lämplig för konsumtion och filterkvalitet, som är oätlig men har många industriella användningsområden. Det rekommenderas endast att använda matgraden med att använda runt djur och människor. Även om det är säkert att konsumera, skulle jag vara försiktig DEAnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Stomatitis i husdjurStomatitis i husdjur

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore10 En av de mest frustrerande orala sjukdomarna som ses hos hundar och särskilt katter är en som kallas stomatit.

World Veterinary Day 2013World Veterinary Day 2013

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore Visste du att den här lördagen är World Veterinary Day? Väl etablerad 2000 av World Veterinary Association firas denna