Är urinvägsinfektioner typiska hos katter?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore29

Medan många kattägare kanske har hört talas om katter som diagnostiserats med ”antagna” urinvägsinfektioner, är svaret på detta till synes enkla problem verkligen ett enormt nej. När man tittar på totalt sett, särskilt hos yngre katter, är förekomsten av verkliga bakterieinfektioner hos katter verkligen extremt låg, även när katter har en historia av blodig urin, ansträngande och regelbundna resor i såväl som ut ur kullen skapar vanligtvis att skapa Endast små mängder urin. Ändå föreskriver många veterinärer över hela landet rutinmässigt såväl som olämpligt antibiotika för alla typer av katt med indikationer på vad som är mycket mer korrekt benämnd “urinvägsinflammation”, medicinskt förstått som fus eller katt urologiskt syndrom. I själva verket har urinkulturstudier gjorda på många av dessa katter normalt visat att bakterier sällan ingår i huvudinflammation i urinvägar hos katter.

Även om inflammation kan resultera i framsteg av slem, kristaller, liksom i vissa fall stenar (som kan vara särskilt problematiska hos manliga katter) såväl som i vissa fall som leder till akutblock för urinvägar, upptäcks inte bakterier som en huvudsaklig huvudsaklig Orsak baserad på dessa urinkulturstudier. Enligt min erfarenhet har jag upptäckt att över receptbelagda antibiotika för ett sådant icke -infektiöst tillstånd ofta leder till sämre återfall hos djur som är utsatta för denna kroniska återfallsstörning, i vissa fall förbättrar möjligheten till urinvägsblockeringar. in spite of decades of research study as well as different medication trials from shotgun prescription medications like antibiotics Amitriptyline, urinary tract acidifiers sedatives such as Buspar or Diazepam, antispasmotic medications like the old blood pressure medicine Phenoxybenzamine, or powerful narcotics like the recent utilize of the Kraftfull medicinering Buprenex, förutom hormonbehandling med progesteronföreningar, har det aldrig funnits någon typ av hanterade studier som har visat någon typ av dessa olika HIT- eller MISS -terapier för att vara statistiskt effektiva för att hjälpa en stor andel påverkade katter.

När jag har gått till föreläsningar som tillhandahålls av ledande veterinärurologer, skriker jag vanligtvis när anmärkningen till veterinärpubliken är att i många situationer är enkla uppblåsningar av akut urinvägsinflammation hos katter vanligtvis att dö på egen hand inom 5-7 Dagar, utan någon typ av behandling! I själva verket har forskare tittat på katter som drabbats av detta tillstånd som liknar mänskliga kvinnor med ett tillstånd som förstås som interstitiell cystit, där traditionella medicineringsterapier som i kattmedicin har en dålig eller obevisad track record med långsiktiga såväl som inkonsekventa resultat.

Det finns emellertid ett antal steg man kan vidta för att hjälpa till att minska farelementen för att hjälpa deras katt att minska möjligheten att komma ner med detta försvårande urinvägstillstånd. Veterinärurologer som forskar studerar detta komplex av urinvägsstörningar hos katter som vanligtvis listar ett antal faroelement för katter för att etablera kattens lägre urinvägssjukdom. Överviktiga katter som bara inomhus får extremt bitövning såväl som på en helt torr kolhydratbaserad dieter är alla farelement som förbättrar möjligheten att fastställa detta tillstånd. Enligt min egen erfarenhet har jag upptäckt djur som är över vaccinerade eller vaccinerade med också många element på en gång, är också mycket mer benägna att fastställa framtida urinvägsproblem.

Det många väsentliga steget som en kattvaktare kan ta för att hjälpa till att minska faran är att mata en art-lämplig våt mat eller en köttbaserad diet. Antingen en av de mycket bättre naturliga industrikonserverade livsmedel som husdjursvakt, Wysong, Azmira eller en lämplig hemlagad köttbaserad dietplan som uppfyller ett balanserat recept. Kolhydratbaserade torra kibble-dieter har aldrig visat sig minska faran för tandröta och helt fri utfodring på torr mat som säkert predisponerar för att främja det som kallas alkalisk urin såväl som den förbättrade faran för kristallbildning och framtida framtida problem. Så det är bästa att mata katter vid inställda tider varje dag och inte möjliggöra helt gratis förstärkning till torr mat hela dagen. Detta hjälper också till att minska förekomsten av fetma hos katter såväl som dess risker, inklusive diabetes, eftersom minskning av kolhydratintaget är avgörande för att inte bara underhåll av urinvägar, hur långvarig hälsa och välbefinnande. Även om det finns olika receptbelagda husdjursmat affärer som visar sina livsmedel som mycket mer framgångsrika än andra, kommer många av uppgifterna om dessa livsmedel från husdjursmatproducenterna snarare än oberoende forskare.

Det finns några naturliga kosttillskott som i vissa fall kan hjälpa tillANDLE en akut urinvägsuppblåsning och/eller hjälper till som en del av ett förebyggande program för att undvika återfall. Glukosamintillskott som cosequin för katter kan hjälpa till att belägga fodret på urinblåsan och därmed öka de skyddande effekterna av urinblåsan mot urinvägsinflammation. UT Soft Chews för katter har en bra synergistisk grupp av komponenter inklusive den antibakteriella mannosen, utöver tranbär som fungerar som ett surande medel för att hjälpa till att undvika bakteriell överväxt av urinblåsan. Produkten tranbärslättnad inkluderar Oregon druvrot, immunförstärkande medel Echinacea purpurea, förutom C-vitamin, allt som kan hjälpa till att förbättra urinvägsförsvar mot urinvägsinflammation. Jag har på samma sätt upptäckt Tinkle Tonic, gjord av Animal Essentials, en fantastisk kombination av västerländska örter som kan hjälpa till att snabbt minska inflammation hos påverkade katter.

Genom att följa några av förslagen såväl som vägledning här samt vidta åtgärder för att bli riktigt informerade om urinvägsförhållanden hos katter, kan det hjälpa kattägare att fatta välinformerade beslut om och/eller exakt hur man behandla sina katter. Dessutom kan det på samma sätt hjälpa till med de mest lämpliga problemen att fråga ens veterinär istället för att bara gå med på obevisade terapier.

Urininfektioner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post