Intervju: Jana Rade, författare till “Symptom att se för i din hund”

Jana Rade är bloggaren bakom Canine Health Blog My Dogs symtom. Bloggen innehåller vad hon har lärt sig om hundar och deras hälsoproblem och innehåller ofta hennes rottweilers.

Jana är författaren till den prisbelönta boken “Symtom att se för i din hund: Hur man vet om din hund är sjuk och vad du ska göra härnäst.”

“Symtom att se för i din hund” är en ägare till ägare till ägare av Canine Health Advocacy. Jag fick läsa den när det var i den slutliga redigeringsprocessen, och jag rekommenderar det för hund- och kattägare, husdjurssittare och människor som foster djur. Det hjälpte mig att påminna mig om att jag är den bästa förespråkaren för mina husdjurs hälsa. Veterinärer finns för att hjälpa.

Jana upprätthåller de populära Facebook -gruppens hälsoproblem som har mycket mer än 15 000 medlemmar.

Följ Jana på Twitter: @dawgblogger

Den mutt: Vilken är din favorit hundrelaterade bok och varför?

Jana’s Canine Jasmine

Jana Rade: Ah, den ökända frågan om en favoritbok. Problemet med det är att namnge bara en. Det är aldrig bara en. Så jag kommer att svara på detta annorlunda – vad är en bok som jag känner att varje hundförälder borde läsa (förutom min lol) – och det skulle tala om plats av Dr. Nancy Kay.

När jag först läste den var tanken på mitt sinne, var var den här boken för några år sedan när jag behövde den?

Det var så mycket att vi var tvungna att lära oss det hårda sättet med jasmin; Den här boken har allt bäst där. Hur hittar man en bra veterinär, hur man arbetar med dem, hur man kan sträva efter en diagnos … låter enkelt? bara tills din hund blir riktigt sjuk.

TM: Vilket träningsverktyg eller annan hundprodukt har gynnat dig eller din hunds liv senast?

Jana: Solvit Canine Ramp. För Jasmine (Rottweiler) byggde vi vår egen. De tjänade sitt syfte väl. Men när Cookie (också en Rottweiler) skadade sig själv, behövde vi något snabbt, och vi behövde något ljus som inte skulle ta mycket utrymme.

Efter mycket forskning valde vi att prova Solvit Telescopic Ramp. De viktigaste kriterierna för en ramp är stabilitet, tillräcklig bredd och tillräcklig längd. Hela idén är att förbättra säkerheten, inte att förvärra saker.

Denna ramp slutade med att uppfylla alla våra kriterier. Det ser ut som det kan vara tunn men det är väldigt solid och hållbart medan du är lätt och lätt att fälla eller expandera.

TM: Hur har ett tidigare misslyckande med en av dina hundar hjälpt dig att göra bättre val senare i livet?

Jana rade

Jana: Mitt viktigaste misslyckande var att inte ta hand om Jasmines veterinärvård och lämna allt upp till veterinärerna. Idag är jag ansvarig; De hjälper.

TM: Under de senaste fem åren har vilken tro eller praxis många förbättrat ditt liv med hundar?

Jana: Insåg att hundar “ser” världen annorlunda och det gör det inte fel. Bara för att jag inte gillar tanken på att min hund rullar i hjortbågar innebär inte att de inte har någon god anledning att göra det.

TM: Vilken vägledning skulle du ge till en vän som ska få sin första hund?

Jana: Jag tror faktiskt att hundägande borde vara licensierad precis som att köra är. Inte för att det kommer att hända och inte att det skulle lösa alla problem; Se hur många hemska chaufförer är ute.

TM: Vad är den värsta vägledningen du hör när det gäller hundar?

Jana: Det finns så mycket dålig vägledning där ute, och sedan är det felaktigt tolkat goda råd. Den värsta vägledningen är rekommendationer om hembehandling när en hund tydligt behöver se en veterinär ASAP.

Janas Rottweiler, Jasmine

TM: Vad är en populär trend i “hundvärlden” som du inte håller med?

Jana: Det finns populära trender jag älskar-positiv träning och rädsla-fri tillvägagångssätt. Jag håller inte med allt motsatsen till det.

TM: Vad är något du gör eller tror på att andra tycker är udda? (behöver inte vara hundrelaterad)

Jana: Jag tror på att hundar är hundar. Jag tror att min hund som gör något som jag kanske inte gillar inte gör det fel. Jag tror att Gross är i betraktarens öga, även om det ofta är mitt öga också. Jag lär mig att acceptera hundens sätt att titta på saker. Säkerhet är den enda riktlinjen i mitt hus.

TM: Sov dina hundar i din säng?

Jana: Det enkla svaret är ja. Det mycket mer exakta svaret är att Cookie har möjlighet att göra det men också älskar hennes kylbädd, så hon spelar vanligtvis musikaliska stolar med alla sina sovande val. Jasmine valde praktiskt taget uteslutande sin kylbädd utom när vi tittade på TV.

Tack, Jana!

Hennes bok ”Symtom att se för i din doG ”finns på Amazon i pocketbok och Kindle.

Lämna en kommentar och välkomna Jana till den mutt. Om du har några hälsorelaterade frågor kan du lämna dem nedan eller begära att gå med i hennes Facebook-grupp.

Relaterade inlägg:

Intervju med författaren Laura Koerber

Hundvaccinationer – vad man inte ska göra

5 frågor med en tysk herdeägare

Mina “5 Frågor” -meddelanden är en ny funktion på den mutt där jag intervjuar författare, tränare, veterinärer, bloggare och andra som arbetar med hundar. Det är ett sätt att dela olika åsikter och upplevelser. Om du vill bli med, vänligen maila lindsay@thatmutt.com.

Jag anpassade några av dessa intervjufrågor från “Tribe of Mentors” av Tim Ferriss. Du borde läsa den.

Det här inlägget innehåller affiliate -länkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post