Hur man hjälper din katt att hantera åskväder

Denna publicering innehåller affiliate -länkar*

Åskväder kan vara extremt stressande för katter. Medan katter kanske inte visar sin rädsla i snarare exakt samma metod som hundar (i allvarliga situationer av åskväder ångest, har panikhundar förstått att förstöra möbler, hoppa med fönster eller på annat sätt skada sig själva under stormar,) kan de fortfarande bli extremt extremt extremt angelägen.

Behaviorister är inte säkra på vilken del av stormen skrämmer husdjur mest – blixtnedslagen såväl som åska, vindarna som blåser runt hemmet eller bruset från regn träffar taket. Vissa husdjur visar till och med indikationer på stress och ångest en timme eller mer innan en storm träffar, vilket leder till teorin om att de reagerar på modifieringar i barometriskt tryck.

Katter kommer vanligtvis att gömma sig för störningar under sängar eller i mörka, fridfulla hörn. Till skillnad från hundar tenderar de att inte utvecklas till det fobiska scenen-de väntar bara på stormen på sin riskfria plats och kommer ut ur gömmer sig när stormen har gått. Men det finns några saker du kan göra för att hjälpa din katt att känna sig riskfri under stormar.

Ge riskfria gömställen

Om din katt vanligtvis hunkers ner under sängen eller i en garderob, kanske du vill ge några extra bekväma gömställen. “Igloo Style” kattbäddar kan vara ett fantastiskt alternativ. Om du behåller sådana sängar i områden där du såväl som dina katter tillbringar mycket tid, kan de använda dem för att gömma sig för stormen snarare än att cower under sängen.

Naturliga lugnande medel

Åtgärder som Storm Soother eller Rescue Remedy, som tillhandahålls innan en storm flyttar in, kan hjälpa till att hålla kattungar lugna. Feromon-plug-ins som Comfort Zone med Feliway kan på samma sätt hjälpa-använda i området där din katt har en tendens att dölja under stormar.

Behålla lugnet

Våra katter tar upp våra känslor, liksom om vi är oroliga, de kommer också att vara oroliga. Försäkra din katt, men överdriv inte den. Tror dock inte på myten om att försöka trösta din katt under en storm kommer att stärka hennes rädsla eller göra det värre. Så länge du håller dig lugn och interagerar exakt samma metod som du normalt skulle göra med din katt, kommer det att försäkra henne om att allt som är okej.

Ångest

Thundershirt -stressen och ångestomslaget, en tryckomslag som är tänkt att ge en lugnande effekt, fungerar för vissa katter. Förutsatt att extremt få katter tycker om att vara svävade eller hållas nära, är jag inte säker på att jag erbjuds på konceptet. Om du väljer att prova det för dina katter, kommer du att kräva att du får din katt att användas till den före en storm.

Desensibilisering

Om du online i ett område där åskväder är en rutinmässig händelse under långa perioder, kanske du tänker på desensibilisering. Detta tillvägagångssätt drar långsamt om din katt genom att utsätta henne för milda påminnelser om åskväder, till exempel en inspelning av avlägsna åska, samt belöna henne för att hålla sig lugn. Konceptet är att med tiden minskar svaret på stimulansen.

Medicin

För allvarliga situationer med åskväder ångest är en gå till din veterinär i ordning. Din veterinär kan förskriva anti-ångest eller antidepressivmedicin för att hjälpa till att hålla din katt lugn under stormar.

Är dina katter rädda för åskväder? Vad gör du för att hjälpa dem?

Denna publicering publicerades först 2014 och har uppdaterats.

* * The Mindful Feline är en deltagare i Amazon Services LLC Associates -programmet, ett affiliate -marknadsföringsprogram som är utformat för att tillhandahålla ett sätt för oss att göra avgifter genom att länka till Amazon.com samt anslutna webbplatser. Detta innebär att om du väljer att köpa med någon typ av våra länkar får vi en liten provision. Vi sprider bara ordet om produkter och tjänster som vi antingen har använt eller skulle använda oss själva.

Inslagskung

Innehållsförteckning
Ge riskfria gömställen
Naturliga lugnande medel
Behålla lugnet
Ångest
Desensibilisering
Medicin

«Mews såväl som NIPS: Världens äldsta katt dör 31 år
Granskning: Geran brädspel »

21 kommentarer om exakt hur du kan hjälpa din katt att hantera åskväder

Janine säger:

13 juli 2020 kl. 07.28

Mina katter är inte lika rädda för stormar som när vi har twistervarningar. När jag sätter deras bärare i badrummet (vårt skydd från tornadon) oroar de sig för att behöva läggas i dem. Vi förstår aldrig exakt hur länge hotet kommer att pågå. Även när vi hör den månatliga Siren -testningen, kör de alla och tror att det är dags att komma in i transportörerna. De förstår vad bruset är för.

Svar

Supremecheezitking säger:

29 april 2017 kl 05:33

Detta hjälper mycket … men mina katter får bara buggy ögon under en åskväder såväl som det inte skrämmer dem men mina katter utanför

Svar

Tonya säger:

11 september 2019 kl. 15.41

Min kvinna kommer upp bakom soffan och kryper inuti filten som jag har över soffan såväl som hon stannar där tills hon inte längre är rädd. somnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post