Steroid Responsive Meningitis in Beagles

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore12

80 -talet var verkligen ett fascinerande decennium full av fantastisk musik såväl som udda hår. Musiker på 80 -talet hade sitt eget specifika ljud, liksom det decenniet är troligtvis ansvariga för mycket mer “en hit underverk” än någon typ av annan tidsperiod i historien. Inte bara var 1980 -talet fantastiska för musik men några av mina föredragna böcker skrevs på samma sätt under den tiden: The Color Purple introducerade oss till “Celie” -kampen såväl som boken Watchmen förklarar superhjältar som upplever med vad de tycker om mänskliga svagheter. En till en av mina föredragna böcker från den tidsperioden kallas Enders spel som handlar om ett extremt intelligent barn (Andrew “Ender” Wiggins) som växer upp varje gång när barnen rekryteras för att slåss mot en främmande ras. Det som verkligen fick mig att tro på 1980 -talet såväl som Beagles den här veckan fick höra att den underbara Vanessa P., vårt material såväl som inkommande reklamdirektör, inte bara har två Beagles men en av dem som hon verkligen kallade “Ender.”

För människor som gillar Beagles var 80 -talet mycket avgörande för veterinärmedicin eftersom forskningsstudien bestämde ett syndrom som kallas steroidresponsiv meningit (SRM) förstås på samma sätt som Beagle Pain Syndrome (BPS). Detta villkor, även om det först har hittats när man undersöker Beagles, kan på samma sätt hända i ett antal andra raser. Många av situationerna inträffar hos hundar under en år gammal men det kan hända under senare år, liksom båda könen verkar på samma sätt mottagliga. Inflammation av fartygen i det centrala ångestsystemet utlöser vad som verkar vara nacksmärta, svaghet, en kramad rygg, livmoderhalsmärta, feber samt modifieringar i aptit.

SRM påverkar olika djur extremt annorlunda. Vissa hundar verkar ha ett extremt måttligt syndrom medan andra upplever från en aggressiv typ av sjukdomen. I ovanliga situationer kommer BPS att orsaka blindhet eller förlamning av benen. När veterinären bestämmer denna sjukdom kommer tidig behandling normalt att stoppa dessutom långvarig skada. Tack och lov för vissa hundar är det möjligt för denna sjukdom att gå in i långvarig remission medan vissa andra måste fortsätta behandlas med medicinering för att hålla tillståndet under kontroll.

Även om BPS på samma sätt kallas steroid responsiv meningit, är det ganska annorlunda än bakteriell meningit som normalt behandlas med antibiotika. Så snart BPS-diagnosen har gjorts börjar behandling normalt med icke-steroida antiinflammatoriska mediciner som carprofen eller kortikosteroider såsom prednison. Det är också möjligt för veterinären att förskriva azatioprin tillsammans med steroiden för att behandla situationer som behöver mycket mer aggressiv terapi. Tidig behandling av detta tillstånd är absolut viktigt för att stoppa alla typer av dessutom progression och skada. Ibland finns det en tid då medicinen kan tas ut extremt mycket noggrant under veterinärens vakande öga för att minska möjligheterna till återfall.

Saken att tänka på när man tillhandahåller en icke-steroidal antiinflammatorisk medicinering som carprofen är att de normalt är svåra i mag-tarmkanalen, så det är bästa att ge dem mat. Steroider som prednison kan på samma sätt göra husdjuret alltför törstig vilket leder till ett boost i mängden resor utomhus för att urinera. Steroider har också de potentiella för långsiktiga sidoeffekter som inkluderar diabetes, infektioner samt möjliga modifieringar i beteende. Om någon typ av dessa negativa effekter ses, vänligen telefon ring veterinären för att gå över alternativ. Annat än den extrema törsten såväl som urinering inträffar massor av de negativa effekterna av steroiderna normalt efter långvarig användning.

Beagle Pain Syndrome utlöser kroppen att attackera sig själv och med tanke på att inflammationen i allmänhet är i det centrala oroliga systemet, kan det snabbt förväxlas med många andra förhållanden. I köp för att få lämplig diagnos samt påbörja den livräddande behandlingen i tid är det mycket avgörande att etablera och bevara en stor koppling till veterinären. Ingen förstår ditt husdjur mycket bättre än dig, så om du märker att något annat pågår är det finaste att inte tveka och ta med ditt husdjur för en undersökning. Många gånger är skillnaden mellan långvarig skada eller en mildare situation som går till eventuell remission är tidig veterinärdiagnos samt efterföljande behandling. Dessutom, om du vid någon typ av tid har husdjursmediciner associerade problem, känner dig gratis för telefonsamtal en farmaceut från 1800 petmeds som kommer att svara på dem för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post