Engelska tjurterrierrockfärger: Pälsfärg i tjurterrier

Bull Terrier klassificeras av kappfärg

En tjurterrier klassificeras som antingen “vit” eller “färgad.” Det kan låta udda initialt men det finns variationer i Bull Terrier Coat -färger. Varför finns det bara två grupper “färgade” består av massor av fantastiska såväl som distinkta nyanser?

Svaret ligger i rasens historia som går in på 1700 -talet, då den första standarden för raser sattes.

Tidiga uppfödare var enhälliga när de enades om att det mest önskvärda kännetecknet – mer än någon annan egenskap – var hundens bästa porslinrock.

Under en lång tid trodde man att denna “regel” var lag. Sedan växte fansen av “färgade” i antal och inflytande. Men “White” upprätthåller en separat kategori.

Vita tjurterrier

“Vita” hundar mötte en gång sin egen typ av diskriminering. Varje brist (i princip helt enkelt en prick eller en annan färg) kan göra att husdjurshunden tas bort från showringarna.

Det var inte förrän mycket efter den tidpunkten som “vita” fick bära markeringar. De var emellertid begränsade på nacken (tänk piratögonlappar och ögon med svarta fläckar). Idag, i köp för att klassificeras som en “vit”, måste en hunds nacke och kropp vara gjord av porslin.

En populär myt som cirkulerar är att “vit” är kopplad till albinism. Det är inte svårt att förstå orsakerna till att människor tror på detta, till exempel rosa mun, öron och ögon.

Dessa attribut är orsaken till slangtermen “Pig Dog.” Men albinohundar kommer att återspegla rött i ögonen såväl som rosa näsborrar.

Sann “vita” sport mörka ögon och näsor som kommer att vara svarta. Blåögda valpar är kända som födda men de är inte lämpliga att föda upp eller visa och för avel, vilket inte är ovanligt med tanke på att de normalt är döva.

När det gäller de andra raserna riskerar White Bull Terrier för större hälsoproblem. Dövhet kan vara en av de mest långvariga i sin historia och kan spåras tillbaka till sin primära förfäder förfader 1890-talet. Detta var som var den nu utrotade engelska White Terrier.

Färgade hundar kan drabbas av detta tillstånd, vanligtvis i ett örat. Vita hundar är emellertid mycket oftare döva och i de två öronen.

Eftersom deras hud är mindre pigmentering eller ingen som helst, är deras chans att hudcancer också större.

Om du har en “vit” med en liten bit färg är det avgörande att veta vad de är kända som. Detta är avgörande i händelse av att du vill identifiera din valp för att visa den i framtiden och avla.

Vit och röd kappfärg

Denna lark är glad och har ett rött öra. Tekniskt sett är hon en både röd och vit.
De olika typerna av vita kappsorter

Vit den rena vita hunden. Den enda tillåtna färgen är svart.

Svartvit brindle Huvudmarkeringarna verkar svart, med ljusa streck.

Bränsar och vita markeringar på huvudet är mörkbruna och mörka streck.

Rött och vitt: En ögonplåster eller örat är rött.

Röd och vit smut: Denna sort liknar en vanlig vit eller röd. Men “smut” indikerar att djuret sportar ett mycket mer mörkfärgat ansikte, vilket är nästan som om munstycket sprayades med kol.

Svart, vitt och solbrunt huvudmarkeringarna är solbränna, men med lite svart.

Vit och fawn huvudmarkeringarna representerar ren fawn.

Fawn and White Munste: Liknar dock ovanstående med en mörkare munstycke.

Den fantastiska röda

En sensationell bild av en kvinna med en röd smut. kvinna.
De fyra röda

Det finns något distinkt i “Red. “Röd.” Den djupa rosten är ett snyggt och tilltalande arrangemang. Majoriteten i kroppsfärgen är röd och vit med en svans, munband och bröst.

Det finns några med svarta märken runt ögonen eller vikta under kinderna. Detta är en mycket populär kappfärg som kanske bara är “vit. “Vit.”

Röd: Majoriteten av kroppen är röd, men benen, bröstet och hakan kan vara vit.

Vit och rött: Om det finns mycket mer vitt, till exempel, benstrumpor eller en vit halsbit i ett stycke som lindas runt och sedan ansluter till en vit ansiktsmask, faller husdjurshunden i denna klass.

Röd smut som liknar full röd, men med en mycket mer mörk mun.

Vit smut och röd: Om den röda smuten också åtföljs av en större mängd vit eller mycket mer än det röda, skulle det vara en vit och röd smut.

Fawn-färgad tjurterrier

Ofta checkade ut i samband med “Reds” försummade lillasyster, “fawn” hundar har massor av supportrar såväl som några som är lite av en torn.

Tekniskt sett är en typ av röd men pälsen är lättare eller sandbrun och finns i de mycket mer kända varianterna.

Fawn markeringarna är inte vita.

Fawn med vit när benen såväl som nacken, bröstet och ansiktet har vitt, det är inte en fullständig fawn.

FAWN SMUT: Eftersom det är en lättare kappa och tunn, är smuten på smuten mycket mer synlig i fawn och ger det ett attraktivt utseende. Men vita markeringar måste hållas till ett minimum.

Fawn smut samt vit majoriteten av whiTES kommer att sätta din fawn -smut i denna kategori.

Klassisk brindlerockfärg

En vit brindle med en brindle.
De randiga skönheterna

En Brindle Bull Terrier är utseendet och överklagandet som får huvudet att vända. Rasens form och personlighetsdräkt som är enastående i sina ränder och många skulle argumentera med det. Det här är de olika typerna.

Brindle Det är en husdjur som har en mörk kappa, vanligtvis brun och fodrad med en djupare nyans. Det kan finnas något vitt, men det är inte överdrivet.

Vit och brindle: Samma som ovan, men med vitt på de normala områdena: ben, bröst och ansiktet.

Svart brindle Det är en variation från den normala brindeln som djuret kommer att spela en svart kappa, med lättare linjer.

Vit brindle och svart: En svart brindle med mycket vit.

Tricolorrocken

Och slutligen måste vi välkomna hundar med tre färger. Det finns två sorter men båda kommer med vita, svarta och solbränna rockar.

Tan och svart: Medan du kan förklara din valp vara en mörk och svart valp, kommer den att visa en liten mängd vit, en tå, kinder eller tassar. Den svarta är den dominerande färgen för den enorma majoriteten av deras kappa.

Tan är en vanlig egenskap på benen, kinderna och bröstet också och visas på liknande sätt som de solbrända markeringarna som finns på Dobermann Pincher. Dobermann Pincher.

Vit och svart: kanske den “officiella” tri-färgade tjurterrien, djurets skikt av svart kommer att innehålla enorma vita områden (munstycken, nacken och benen). Tan kan ses i samma områden som den normala svarta och solbränna hunden.

Hur man polerar den pälsen

Oavsett vilken färg färgen på din tjurterrier är, är deras kappa grundläggande att ta hand om. Korthåriga hundar njuter av grundläggande skötsel, och hundarna älskar vanligtvis uppmärksamhet.

Det rekommenderas också att borsta minst en gång under en tid eftersom tjurterrier kastar. Frekvensen vid vilken en husdjurshund tvättas är hundens ägares beslut, men överdriven tvätt är inte en klok idé.

Gnid husdjurshunden enligt dess schema, eller för att eliminera lukten av den döda råtta du skrubba hela kroppen med.

Många bad tar bort kappans naturliga oljor, som är den huvudsakliga ingrediensen som ger tätningshuden glans.

Om pälsen får generera lämplig olja kommer en välbelagd kappa att spridas över hela och din husdjurshund kommer att kunna producera den eftertraktade friska glansen.

Frågor

Frågor: Om en vit tjurterrier är parad till en tri-färghund, vilka färger kan du förvänta dig?

Svara på att en tricolor -mamma levererar ett grundläggande arrangemang på bordet. Föräldern kan producera avkommor med vilken färg som helst.

Den största inverkan på en tri-färgs valpar är kappgenetik för den tredje föräldern (TRI: s parningspartner). I det här fallet har vi att göra med en vit tjurterrier.

Här är punkten där saker blir lite mer komplicerade. Även om de verkar mindre komplexa än en tri-färgad tjur, har vita mobbare gensuppsättningar som inkluderar brindle, fawn svart och solbränna.

Om en uppfödare vill ha ett visst resultat behöver de känna till bakgrunden och genetiken som utgör husdjurshunden med vita rockar i köp för att vara medvetna om de “dolda” färgerna.

För att se till att en veterinär kan räkna ut hundens genotyp och räkna ut färgen på det framtida kullen.

Här är en översikt över vad du kan förutse.

1. Vit som bär rött/fawn baserat på kompisen, kan producera: röd, vit såväl som vit. liksom tri-färg, svart, vit brindle och vit

2. Vit bärbrindle, beroende på kompisens resultat i: vit, brindle och vit samt vit och röd svart brindle, vit och tri-färg med svart brindle, vit

3. Vit som bär svart och solbränna beroende på kompis resulterar i fullständiga vita alla färgskikt

4. White-Carrying Black Brindle-Beroende på kompis kan det resultera i full vit, alla färger

När det gäller slutet av dagen för exakta avelsfärger måste du vara medveten om hundens genotyp och hur de har blivit preparerade av sina föräldrar och noterar också sina valpar sina färger.

Detta hjälper husdjurshundägaren att få ett bättre grepp om förmågan hos en viss husdjur att utveckla vissa rockar.

Svar: Är priset på en uppfödare husdjurshund påverkad av pälsens färg?

Svar: Detta är uppfödarens val, men ofta spelar COAT Color en aspekt till en valps kostnad. Till exempel kommer vissa uppfödare att kräva mycket mer en färgad valp snarare än en ren vit.

Andra uppfödare kräver samma mängd för varje valp av ett visst kull, även om de har olika färger eller inkluderar vita kullkamrater.

Naturligtvis kommer de mest populära färgerna sannolikt att öka kostnaden. Red Bull Terrier med exceptionella märken kan hämta högre än normalt.

Frågor: När du avlar ett par vita och svarta tjurterrier vilka färger måste du förvänta dig att valparna ska ha?

Svar: Det beror på mängden färg som pälsen kan bära. Om “svartvitt” indikerar att hundarna mestadels är svarta med stora vita märken (nackband och bröstfötter, brinnande som ärtjock) och du kan förutse en blandad stam.

En majoritet av dem kan se ut som föräldrarna, medan 25 procent kan föds rent vitt och 25 procent kan föds som svarta i fast form (även om de kan föds med några vita markeringar).

Men om “svartvitt” hänvisar till hundar som mestadels är svarta, med några vita fläckar, som lite på bröstet eller på fötterna och hela kullen kan likna sina föräldrar.

Svar: Om jag skulle blanda två vita valpar (båda med huvudmarkeringar av en brindle), vad är chansen att de har döva valpar? Hennes mamma, kvinnan är en brindle, och pälsen i hennes pappa är vit och vit. Manens pappa är en brindle och hans mamma är en vit tjurterrier.

Svar: Det finns goda och dåliga nyheter. Den positiva sidan är att om du önskar att du kommer att ha Brindle valp är oddsen mycket höga. Nackdelen är att att förutsäga hörselnedsättning hos hundar är en utmaning.

Dövhet som ärvs är inte helt erkänd, inte ens av forskare. Det är möjligt att genomföra ett hörseltest, känt som Baer -testet, som används för att mäta valpförhandlingen dock att valpen redan är född.

Forskare har upptäckt att hörselnedsättning i vissa raser är kopplad till kappgener. För tjurterrier är de som är mycket drabbade rena vita hundar.

Var försiktig om det finns någon möjlighet att höra förlust i en blodlinje. Tyvärr finns det inte ett pålitligt sätt att ta reda på den normala eller onormala för att höra en framtida generation kan vara.

Det enda sättet att se till att de har en chans att överleva är att få sina gener från föräldrar med normal hörsel. Ännu bättre, se till att alla morföräldrar också hör normala.

Svar: När du avlar ett par svarta brindle tjurterrier vilken färg tror du att valparna ska ha?

Svara på två svarta brindles tjurterrier Du kan nästan garantera att hela kullen har samma färg.

Men genetik kommer alltid att ge dig en överraskning, så du måste placera dina odds mellan 50 till 100 procent. Om det till exempel finns sex valpar kan du förvänta dig att 3 till 6 av dem blir svarta brindlar.

Frågor: Vad är färgen för en vit tjurterrier med en identifierad svart näsa och ett svart öga?

Svar Det klassificeras som en vit tjurterrier. Dess mängd svart i husdjurshunden räcker inte för att kvalificera sig i en kappkategori. I denna situation betraktas de som märken.

För att göra det mycket mer säkert till en viss definition kan du kunna beskriva husdjuret i termer av en svart tjurterrier med en svart ögonlapp och en fläckig näsa (även ofta kallad en Dudleys näsa).

Engelska tjurterrierrockfärger

Enligt rasstandarderna kan färgade och vita tjurterrier erkännas. I denna situation är det inte avgörande att färga hundens hud. har någon betydelse.

Om allt är i köp och vitt är färgen röd, svart, brun och brindle. Det finns preferens till Brindle Bull Terrier.

Vita engelska tjurterrier

White Bull Terrier är bland de mest populära, och vita tjurar är inte bara hundar med en solid kappa såväl som de med märken av någon färg var som helst i ansiktet (inte under kragen) som till exempel Marks of Black på munningen (Monocles) och röda öron.

Hudpigmentering accepteras och anses inte vara en defekt. Om det finns synliga märken över kroppen anses färgen vara vit med märken.

Ingefära tjurterrier

Ginger Bull Terrier Ginger Bull Terrier är en solid ingefära färg utan markeringar. Röd är en färg som kan variera från vilken skugga som helst, från ljusbrun till mörkbrun. Men när rött är blekt betraktas skuggan redan fawn och är inte önskvärd.

Svart engelska tjurterrier

Den svarta färgen på pälsen är inte lika ofta, och det finns vita fläckar som inte är betydande som på bröstet, benen och ryggen. Av denna anledning även om majoriteten av rockarna är svarta betraktas det som en två-ton.

Tvåfärgad tjurterrier

Tvåfärgad tjurterrier c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post