Beviset finns i – hundar hjälper människor att uppfylla hälsosamma träningsmål

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore5

Senare i år kommer Journal of Physical Activity såväl som hälsa och välbefinnande att publicera resultaten av en utvärdering av medicinska studier som genomförts under de senaste tjugo åren som har undersökt om du delar ditt hus med en hund resulterar i att människor slutar vara mer fysiskt aktiva . Denna forskningsstudie bevisar vad de flesta hundägare redan vet – att ha en hund vid din sida hjälper dig att vara i form.

Världshälso- och hälsoorganisationen föreslår att friska vuxna deltar i aerob träning på måttlig nivå i minst 150 minuter per vecka. Måttlig övning på nivå innebär att du fortfarande kan få en konversation medan du tränar, men du skulle inte kunna sjunga. Om du kan sjunga när du tränar, skulle du troligtvis kräva att ta upp hastigheten för att uppnå måttlig träning. För de flesta människor resulterar kraftiga hundpromenader i måttlig träning. När du blir mer fit kan du kräva att lägga till några kullar till din promenad för att öka din träningsnivå.

Denna nya forskningsstudie analyserade resultaten från nästan trettio studier som undersökte effekterna av att ha en hund på fysisk aktivitet. här är resultaten:

Nästan två av tre hundägare gick sina hundar.

De flesta gick sina hundar fyra gånger varje vecka.

Den typiska hundvandrare nöjde träningsmålen genom att gå hunden. I genomsnitt var tiden tillbringad att gå på hunden 160 minuter per vecka.

För att tillfredsställa ditt träningsmål med hundvandring kan du ta Molly för en 10-minuters promenad på morgonen samt en till på kvällen varje dag. Du kan dessutom slåss mot en 30-minuters promenad fem kvällar per vecka. Och naturligtvis kommer din hund troligen inte att klaga om du går ytterligare såväl som att överträffa 150 minuters rekommendation per vecka.

Så när du undrar exakt hur du kan komma i mycket bättre form och hålla fast vid ett träningsprogram, lägg ner de fysiska fitnesscenterbroschyrerna samt visselpipa för din live-in personliga tränare. Forskningsstudie bevisar det – din finaste tränare kan vara den i slutet av koppeln.

Hälso- och hälsofördelar med husdjur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post