Vad händer om vi slutade ringa hundar mobbar raser?

Kan vi sluta hänvisa till vissa typer av hundar som “mobber avlar”? Eller saknar jag något?

Ordet “mobbning” är utan tvekan negativt och inte ett ord vi måste använda för att beskriva alla typer av hundar, än mindre hundar som redan diskrimineras och till och med dödas baserat på deras uppträdanden.

Jag har alltid tolkat termen “mobbning av raser” för att indikera hundar med “tjur” i namnet som American Bull Dogs, American Pit Bull Terrier, Bull Terrier, etc.

Typ av en “söt” term på det sätt vi kan hänvisa till australiska herdar som “aussier” eller taxar som “doxies”. Jag antar att vi kan kalla tjurhundar “mobbar”.

Bara det är inte söt.

Att kalla en husdjur en “mobbning” gör att husdjurshunden låter menad, vilket inte är exakt vad du vill att folk ska tänka när du hänvisar till hundar.

Det är söt för oss som förstår hundar, eftersom vi inte vet att ingen ras eller typ av husdjur kan faktiskt vara en mobbning.

Att kalla vissa typer av hundar “mobbar” skickar fel meddelande till människor som inte förstår hundar.

Jag garanterar er att vissa släktingar till mig bara antar att termen “mobbningsraser” hänvisar till “medelras” eller “farliga raser” (som inte finns).

Det är meningsfullt för dem att anta detta, tack vare media och tack vare oss husdjursälskare som någonsin så vänligt hänvisar till vissa hundar som “mobbar”.

Jag skulle vilja se frasen borta. Använd “Pitties” om du måste. Åtminstone gör det att hundarna låter mild.

Vad betyder frasen “mobbning” ens?

Jag vet inte.

Termen indikerar olika saker för olika människor, och det har blivit en allmän fras som “Pitbull” för att avslappnat hänvisa till många olika raser och blandade raser.

AnimalPlanet.com säger att många av dagens “korta förvirrade” hundar ingår under etiketten “Bully” som boxare och engelska mastiffs och Boston Terrier.

Det finns en Facebook -sida för “Bully Rass” och den inkluderar Rottweilers och franska tjurhundar i mixen men fokuserar mest på “Pitbulls.”

Och så finns det en husdjurshund som heter “American Bully” som till och med har sin egen klubb som heter American Bully Kennel Club. Gruppens Facebook -sida säger att den amerikanska mobbaren är en ny ras skapad från American Pit Bull Terrier.

Är du förvirrad än?

Jag är säker på att det här blogginlägget kommer att locka kommentatorer som kommer att säga saker som “Nej, en amerikansk mobbing är detta” eller “Nej, Bully Raser inkluderar inte detta.” Och kanske skulle de alla ha rätt.

Det är typ av hur vissa människor använder “Pitbull” för att indikera amerikanska pit bull terrier medan andra (de flesta av oss?) Använder “Pitbull” för att beskriva en betydande variation av blandade och renrasiga hundar.

Språkförändringar antar jag.

Jag tror bara att vi måste vara försiktiga med våra ord.

Det finns fortfarande gott om rasförbud på plats och hundar dödas fortfarande i amerikanska skyddsrum och runt om i världen, inte för att agera på ett visst sätt utan för att se ett visst sätt.

Att ringa hundar “mobbar” är inte söt. Vi är mobbarna.

Vad indikerar “mobbning” för dig och tror du att vi måste släppa den termen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post