Spärren av borstar och kluster av kammar

av Jonathan David
1 juni 2020
När jag var en yngre man med ett fullt hårhuvud (skallig kille här, om du inte visste) hade jag en favoritborste och kam som jag skulle använda för att utforma mitt hår. Åh ja, jag var den där killen; Jag kunde inte få mitt hår precis rätt om jag inte hade min favoritborste och kam. Du vet – de som hjälper dig att uppnå den exakta stilen du föreställer dig i ditt huvud.

Tja, som husdjur groomers är vi på samma sätt – men tiofaldigt! Borstar och kammar är två kategorier av verktyg som vi alla vet är viktiga för husdjurskötsel, men den överväldigande sanningen är att vi har så många olika borstar och kammar att välja mellan, det kan vara förvirrande och skrämmande. Men varför finns det så många olika typer av borstar och kammar och vad är de alla avsedda för?

Det korta svaret är att det finns så många olika kapptyper, strukturer, längder och krav för specifika skötselbehov så att vi har borstar och kammar att matcha. Men det verkliga svaret är så mycket djupare än så. Det finns en mängd borstar och kammar som är designade med specifika behov och önskade resultat i åtanke för att hjälpa husdjurstylister att uppnå den bästa skötseln – oavsett om du visar din hund, tävlar i skötseltävlingar eller gör vardagliga salongskötsel.

Borstar

Låt oss börja med en uppdelning av borstarna och vad de är bästa användningar är, men inte begränsade till. Experiment ibland och du kan hitta några verktyg mycket mångsidiga!
Annonser

Smala borstar

Den mest använda borsten i vår bransch är den slicker borsten. De finns i många storlekar och former, några gjorda av plast, andra gjorda av metall och andra gjorda av trä, men den grundläggande rektor är densamma. De är en borste med en gummi -stöd och ett enhetligt kluster av täta, fina stift vanligtvis böjda men ibland raka med olika längder. De är oftast rektangulära i form men finns i runda, fyrkantiga och triangulära former, och vissa är dubbelsidiga med stift som sträcker sig från båda sidor. Spänningen på gummistödet, antalet stift per kvadrat tum och stiftens längd påverkar stiftens motstånd mot pälsen, vilket ändrar slutresultatet.

Till exempel är vissa smala borstar täta med korta, mycket styva stift med mycket liten flexibilitet. Denna typ av borste är avsedd att ta bort kort, snäv underrock från kortare höljesraser genom att ta tag i en hel del av den utgjutande underrocken och dra den upp och bort från de friska skyddshåren. Denna borste mot längre, mjukare rockar skulle inte glida igenom; Det skulle greppa och dra håret, och du riskerar brott och skador på de längre, mjukare rockarna.

Slicker -borstar är ett bra verktyg för att torka en hunds kappa, och att använda rätt slicker för kapptypen kommer att påverka hur håret ser ut när det har torkats helt. Jag föredrar att använda en slicker borste med mindre täta stift och lite flexibilitet i stiften när jag fluffar torra husdjursprisar med två till tre tum kappa för att uppnå en snyggt blåst – out -kappa utan att orsaka skador eller brott. Om pälsen är en trimmad kappa och redan är klippt kortare och jag vill få den så rak och fluffad ut som jag kan, skulle jag välja en något styvare slicker som tar tag i pälsen och drar den rakt upp under fluffningsprocessen.

En annan stil med slicker borste som du vanligtvis ser är en som har långa stift; Vissa så länge som 2-3 ”som inte är särskilt täta och vanligtvis är stiften mycket flexibla. De är utformade för att vara skonsamma mot pälsen, vilket orsakar minsta mängd brott. De används ofta för fint hår som bryts lätt men som fortfarande måste fluffas rakt, som av pudlar, bichoner, Bedlington Terrier eller hundar med liknande rockar.

De olika formerna av den faktiska borsten är en fråga om val och syfte. Kanske om du gör en mindre hund, skulle en mindre slicker borste manövrera runt hundens kropp och ben lättare. Och du kan använda en liten, triangelformad slicker borste för att komma in mellan ögonen med lätthet eller mellan benen utan att behöva flytta hunden så mycket.

Saken att komma ihåg är dock att slickerborstar orsakar en viss mängd brytning eller tunnare pälsen när du använder fel för kapptypen eller från alltför aggressiv borstning på torra rockar. Borstning med för mycket kraft kan orsaka brott och tunnare snarare än att försvinna håret. Jag rekommenderar alltid att du använder en borstspray för att minska statisk elektricitet i håret och för att hjälpa till med att skydda håret från borstens metallstift. Att borsta torr kappa kan vara väldigt hård och du kommer att upptäcka att dina borstar kommer att glida igenom och lättare håret lättare med mindre brott med användning av en detangling eller borstspray.

Stiftborstar

Den näst mest använda borsten är en stiftborste. En stiftborste är vanligtvis tillverkad av trä, är paddelformad, antingen oval eller rektangulär i olika storlekar och har långa, raka stift som är mycket tjockare än stiften på en slicker borste. Pin -borstar har också en gummi -stöd som AFnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post