Varför använder jag en huvudkrage för hundar – Halti eller mild ledare

Hej, jag är Barbara! Jag är en expert Pet Dog Walker liksom jag gillar att använda en huvudkrage för hundar!

Jag introducerades alldeles först till huvudkrafter i 2012, liksom har utnyttjat dem varje dag sedan, båda på mina egna hundar förutom på mina klienthundar.

De har varit en övergripande spelväxlare för mig så långt som promenader är oroliga eftersom de vänder många dragare i välskötta valpar i koppel.

Vad är en huvudkrage för hundar?

Så ja, som jag bara har nämnt, är en huvudkrage ett mildt no-dragverktyg. Det är just det som namnet antyder – en krage som en husdjurshund använder runt huvudet.

Den mutten ess med sin milda ledare (han är inte imponerad)

Den består av en (ibland vadderad) noseband som slingrar runt näsan samt ett nackrem som stänger bakom öronen. Ljudfästet under hundens haka är för koppel Djurhunden går på. Tro på det som en doggie-version av en hästhalter!

Vissa huvudkrafter har en extra säkerhetsfunktion i typen av ett band som klipper till hundens rutinmässiga krage. Om nackremmen öppnar oavsett anledning, kan husdjurshunden inte bara ta av eftersom koppelen fortfarande är ansluten till rutinkragen.

Det finns ett antal olika märken av huvudkragar. De två finaste förstodarna är Halti såväl som mild ledare.

Min husdjurs hund wally med huvudet krage halti

Jag personligen som Halti över den milda ledaren eftersom den har ett bredare noseband som är vadderad. Enligt min åsikt är det ett mycket bättre alternativ eftersom ett vanligt, tunt noseband kan orsaka chafing på en hunds näsa såväl som även under ögonen. Ett vadderat nosband är mindre benägna att göra detta.

Hur fungerar en huvudkrage för hundar?

Huvudkragen hjälper mig att hantera husdjurshunden jag går genom att kontrollera hundens huvud. När jag kräver att husdjuret ska fokusera i snarare än zon i en hund, djur eller person, styr jag bara hundens huvud från distraktionen.

På grund av det milda trycket gäller kragen för hundens nacke såväl som nosparti, går huvudet i den riktning jag vill att den ska ta, liksom kroppen överensstämmer automatiskt.

Remy med sin milda ledare

Det är utmärkt att utnyttja som ett verktyg när du är mentor dina husdjursdjurs artiga kopplingskunskaper såväl som inte vill att han ska dra. Vissa människor använder bara en huvudkrage som ett övergångsverktyg samt sluta använda det när deras husdjurshund har gått på den artiga kopplade promenaden.

Det är inte precis hur jag använder det! Jag använder personligen det på en daglig basis, även om min pup wally nu är mycket välskött på hans koppel. Det är sedan han är en av de hundar som går helt bra tills de blir distraherade av något som en kattdjur eller en lös hund.

När det händer, går han nötter och börjar hoppa runt såväl som önskemål att komma till vad det är som utlöser honom för att reagera på det här sättet. Det är för de stunder som jag väljer för att utnyttja huvudkragen varje dag.

Jag vill vara i förvaltning av min husdjurs hund på något sätt och jag vill kunna omdirigera honom från en sådan upprörande situation. Den exakta samma idéen gäller för många olika klienthundar jag går. Jag är ansvarig för de hundarna medan de är i min omsorg, liksom huvudkrafterna försörja sinnesro för mig.

Vem måste använda en huvudkrage för hundar?

Människor som kan dra nytta av att använda huvudkrafter på hundar är de som inte vill att hundar ska dra eller på annat sätt misbehave medan de är i koppel. I ett nötskal, som en person som erbjuder med hundar i rutinmässigt, som:

Hundvandrare
Hundägare
Veterinärer
Groomers
Räddningstjänst

Den som hanterar en husdjurshund som drar hårt, lungor eller hoppar

Huvudkrafter stoppa hundar som drar eller på annat sätt misshandlar från att agera när de är kopplade. Det allra bästa exemplet för detta är en av mina klienter, ung tysk korthårig riktlinje whisky som drar en massa. Det är verkligen en underdrift. Han drar som ett godståg, liksom det är trots att han är en relativt liten representant för sin ras.

Han är också en jaktras, men hans bytesdrivning är inte otroligt stark. Så det är inte vad som ger mig en svår tid. Det är hans koppelkunskaper som bara är fattiga, liksom han har ett överskott av energi när jag ser honom.

Jag har försökt att gå honom på olika krage för att begränsa hans dragning, men den enda som fungerar för honom är en huvudkrage. Det var en 5 minuters kamp för att sätta det på honom den extremt allra första gången jag tog det över, men det var en omedelbar spelväxlare! Nu utnyttjas han för att använda den, liksom hans dragning är extremEly fungerade när jag går honom.

Tysk korthårig riktlinje whisky med hjälp av en av mina huvudkragar

Med det sagt är huvudkragar också utmärkta att utnyttja på hundar som går bra i koppel, men vem har en stark byte som bara sparkar ibland. Det skulle vara situationen med min egen hund, Wally!

Huvudkragar för personer som hanterar hundar med starka byteenheter

Wally är en feist. Det är en ekorrejaktras. Liksom jag sagt tidigare, går han nötter när han ser en kattdjur eller en ekorre. Nu upptäcktes han att gå extremt bra i ett koppel. Det är med eller utan hans huvudkrage vid denna tidpunkt, liksom särskilt när han använder sin doggie ryggsäck.

Men hans starka byte driver mot små, snabba rörliga critters är anledningen till att jag fortfarande går honom på huvudkragen. Det gör det möjligt för mig att stanna kvar på något sätt och omdirigera honom (bokstavligen), inklusive de när han skulle vilja börja ett jakt!

Tänk dig att du går på din annars välskötta Viszla när han är en katté och önskemål att starta en höghastighets strävan! Skulle det inte vara bra att inte behöva oroa sig för att armen dras ut ur sitt uttag?! Det skulle vara mycket svårare att kontrollera din jaktpup på en rutinmässig krage än om han använde en huvudkrage, jag försäkrar det! Det är just det som motiverar mig för att gå Wally på en huvudkrage.

Fördelar med huvudkrafter för hundar

Baby remy i hans milda ledare

Så som jag började peka ut, har huvudkrafter mycket fördelar, till exempel:

1. Stoppa hundar från att dra

En huvudkrage för hundar är en extremt mild metod att styra din husdjurshund när han är kopplad. Det är ett fantastiskt verktyg för mentorpolitiska kopplingsförmåga.

2. Huvudkragar är utmärkta för reaktiva hundar

Det är lika effektivt att hantera reaktiva hundar, oavsett vad eller vem de reagerar på. Detta kan vara andra hundar, människor, barn eller små djur som katter, kaniner, liksom ekorrar.

3. Bra alternativa till PRONG-krage, choke halsband, såväl som glidkrafter

Många människor förstår inte exakt hur man kan utnyttja dessa kragen såväl som att skada sin hunds halsområde som en konsekvens. Det är en hel del mindre sannolikt med huvudkrafter, vilket gör dem mycket mer försiktigt tränings- / vandringsverktyg.

4. Gör det enkelt att gå ett antal hundar tillsammans

Huvudkrafter gör det till en bris att gå ett antal hundar tillsammans. Det är särskilt sant om de är enorma såväl som starka, såväl som en tendens att dra.

5. Det är ekonomiskt

En huvudkrage kostar mellan $ 10 samt $ 45, beroende på olika stilar såväl som design. De med en högre kostnadspunkt är gjorda av läder eller har reflekterande söm. Många husdjursbutiker ger dem, liksom de erbjuds online.

Min husdjur hund wally med hans läderhuvud krage

6. finns i olika storlekar

Huvudkragar erbjuds normalt i små, medelstora, stora, såväl som ytterligare stora storlekar. Min 38 lb Pup använder Wally antingen små eller medelstora, beroende på den privata tillverkaren. Min Boxer blandar Missy samt Buzz vägde 50 lb samt 75 lb, liksom de använde ett medium som en stor storlek huvudkrage.

Nackdelar med huvudkragar

Av programmet finns det också några nackdelar med huvudkragar, även om proffsen uppväger de nackdelarna enligt min mening:

1. Ta lite att utnyttjas till

De flesta hundar är inte nöjda med att använda huvudkragen först, liksom vissa kommer även att lägga upp en kamp som försöker få det av. Därför är det viktigt att försiktigt presentera det, helst med illaluktande godis eller mat samt i kombination med en promenad och / eller bilar och lastbil. Det är på samma sätt avgörande att fortsätta använda dem för att säkerställa att husdjurshunden kan börja utnyttjas till dem.

2. Vissa människor fel huvudkrafter för muzzles

Det är främst frustrerande eftersom de som antar att husdjuret är farligt. Men en huvudkrage är ingenstans nära att vara en nosning eftersom det inte begränsar hundens mun alls. En husdjurshund som använder en huvudkrage kan fortfarande öppna sin mun för att dricka, äta, hämta leksaker, byxa och bark!

Min veterinär är en stark förespråkare för huvudkrafter såväl som alltid försöker henne finaste att prata om det till någon person som har svårt att gå sina hundar. Förra gången jag pratade med henne pekade hon på exakt hur någon trodde att hennes husdjurshund var aggressiv när hon gick honom på huvudkragen. Så ja, det är främst frustrerande när det är fel för något det inte är.

3. De kan rycka hundens huvud runt

Om någon inte gör detFörstå exakt hur man kan utnyttja huvudkragen på deras hund på rätt sätt, de kan orsaka dem smärta genom att rycka på huvudet. Istället är det viktigt att omsorgsfullt omdirigera hundens huvud. Kroppen kommer omedelbart att följa.

4. De är inte en bra i form för vissa hundar

De fungerar inte bra för kort snouted, brachycephalic pet hundraser som boxare, pugs, bulldoggar och chihuahuas. Men mina Boxer-blandningar hade ingen svårighet att använda dem eftersom deras snouts inte var så korta som de i en renrasig boxare.

Walking My Boxer Mixes Missy & Buzz på huvudet Collarswhere Jag använder en huvudkrage med min egen hund

Mycket tydligt utnyttjande av Wallys huvudkrage är när vi är ute på promenader eller vandringar. Med tanke på att vi går varje dag, använder Wally hans huvudkrage varje dag också.

Wally använder hans huvudkrage på en promenad

Men jag använder också det när vi cyklar tillsammans för att se till att han inte drar mig av cykeln om han ser en kattdjur eller en ekorre.

Min husdjurs hund wally med huvudkragen såväl som ryggsäck på en cykeltur

En annan gång när jag ser till att Wally använder sin huvudkrage är när vi går till veterinären eller till en husdjursvänlig butik.

Wally på en husdjursbutik med huvudkragen

Nu vill vi höra från dig!

Nu är det din tur! Har du utnyttjat en huvudkrage för att gå din hund? Har du någon typ av extra råd?

Om du har några typer av frågor, låt oss förstå i kommentarerna!

Barbara floder komponerar regelbundet för den mutten. Hon är licensierad i rå pet hundmat näring från hundar naturligt tidningen samt författaren av tre e-böcker om balanserad rå pet hund mat. Hon är en bloggförfattare på K9s över kaffe.

Relaterade inlägg:

Bästa träningskrage för extrema dragare (den mutten)

Prong Collar vs Gentle Leader (den mutten)

Easy Walk Harness utvärdering (valp i träningsbloggen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post