Träningskoncept för valpar

I den här artikeln hittar du mjuka träningskoncept för valpar när de fortfarande är för unga för att springa eller cykla, göra smidighet och liknande ansträngande aktiviteter.

Jag inser att träning och socialisering av en valp är extra svårt ideal nu på grund av covid-19, men vi hoppas att det här inlägget ger dig några koncept för både nu och senare i vår och sommar!

Det tar valpar 12-18 månader att slutföra sin tillväxtfas, och under denna tid behöver de åldersspecifik träning som är säker för deras växande kroppar.

Hitta den perfekta balansen för valpar

Att träna växande valpar kan vara lite av en balansåtgärd. Å ena sidan är valpar lite energibunt som behöver ett regelbundet utlopp för allt.

Å andra sidan kan deras växande leder och ben lätt skadas när de upplever för mycket stress.

Vi kan dock inte bara placera våra bitar i en bubbla medan vi väntar på dem för att lämna valp.

Denna begränsning skulle orsaka mycket mer hälso- och beteendemässiga frågor senare på vägen än mild träning gör. Det är därför det är avgörande att använda sunt förnuft och inte vara för extrem med att begränsa sin träning.

Se att Mutts inlägg hur långt kan jag gå min valp? För mycket mer information.

Träning för valpar: Vad man ska vänta på nu

Det är lätt att skada valparnas växande leder genom att utöva dem som om de var vuxna hundar! Det är därför du absolut vill vänta på följande aktiviteter:

Hårt löpning. Valpar gör en anständig mängd löpning i korta skurar på något sätt, så det finns inget behov av att lägga till några avsiktliga körsessioner från vår sida tills din valp är minst 6 månader gammal. Fråga din veterinär om vilken ålder din vissa valp säkert kan starta en löpande rutin med dig. Så mycket beror på rasen (såväl som din takt). Se Lindsays inlägg: När är det säkert att springa med min valp?
Cykling. Detsamma gäller för cykling. Vänta på detta (för nu). Vi föreslår emellertid att introducera din valp till begreppet cyklar och annan träningsutrustning på hjul som skateboards och rullar. Tänk på det en del av din valps socialiseringsprocess.
Tunga ryggsäckar. Vi älskar ryggsäck med våra hundar men väntade på att introducera våra valpar för tyngre ryggsäckbelastningar tills de var ungefär 12 månader gamla. Men du kan säkert utsätta din valp för en tom ryggsäck så snart du tar med henne hem. Det är också okej att vänja henne att bära den tomma ryggsäcken på ryggen. Placera det bara på henne då och då medan du duschar henne med beröm och högvärdesbitar.
Massor av hoppning i smidighet. Regelbundna agilitiprogram är inte bara höghastighetsaktiviteter, de består också av utmaningar som kräver hoppning. Du vill absolut inte uppmuntra till att hoppa helt ännu, men du kan säkert presentera henne för grundläggande smidighetselement som hoops och tunnlar.

5 månader gammal valp missy umgås med en skateboard

13 Milda träningskoncept för valpar

Nu utan vidare, här är våra 13 milda träningskoncept för valpar! De kommer inte bara att hålla din valp underhållen, de kommer också att skapa ett starkt band mellan dig och din valp eftersom du kommer att spendera kvalitetstid tillsammans.

Tänk på att valpar har relativt korta uppmärksamhetsomfång och att flera korta träningssessioner fungerar bättre för valpar än en riktigt lång aktivitet.

1. Träningskoncept för valpar: Vandringar med låg effekt och vandringar

De flesta veterinärer rekommenderar att valpar väntar på att välja promenader eller vandringar på offentliga (statliga) parker, spår och stränder tills de har haft sina kärnvalpvaccinationer. Detta är normalt fallet vid 16 veckors ålder (4 månader).

Men du kan fortfarande ta din valp på korta promenader runt ditt område så länge de har haft sin första valpvaccinationer. Om du är osäker, fråga din valp veterinär.

Se vårt inlägg: Kan jag gå min valp innan alla hennes bilder?

Promenerar runt ditt område där de ser och luktar andra människor, växter och föremål på hjul som bilar, cyklar, skateboards etc. är avgörande för deras socialisering.

2. Säkra sätt att interagera socialt valpar

På tal om socialisering är valpar mycket påtagliga under de första fyra månaderna av deras liv, så det är verkligen avgörande att interagera socialt dem till världen runt dem så snart som möjligt.

Tack och lov kan många av oss fortfarande komma ut och gå våra valpar och hundar idealiska nu, även om vi inte kan göra mycket annat!

Veckovis valp -dagisklasser är ett alternativ du kan registrera din valp. Många klasser är stängda för tillfället, men idealiskt kommer saker att förändras snart!

Valpklasser är fantastiska för att låta valpar blandas med andra valpar, uppleva andra människor och presentera dem för nya sevärdheter och luktar iallmän. Dessa klasser kräver åtminstone den första omgången av kärnvaccinationer, så valpar kan delta på cirka 8 veckors ålder.

En annan idé är att ställa upp valptillkor med Pals som också har unga hundar eller vänliga vuxna hundar. Jag

F Ingen kommer i åtanke, checka in med andra valpens dagis deltagare att se om de skulle vara intresserade av att komma ihop för speldatum utanför klassen också.

Du kan också kolla online-plattformar som Meetup.com för Puppy Group Playdates.

Valpar Missy & Buzz Socializing med en vänlig vuxen hund

3. Valp daghem

Daghemmet kan vara en säker miljö för att socialisera valpar, och än en gång hoppas vi att många husdjur daycares kommer att kunna öppna igen snart!

De flesta daghem har kunnig personal som övervakar all djurhund på husdjurshundsinteraktioner. Helst presenteras nykomlingar på daghem sakta för de andra hundarna för att undvika att bli överväldigad. De levererar också regelbunden naptid mellan spel sessioner.

Se vårt inlägg: Fördelar och nackdelar med Pet Dog Daycares.

Naturligtvis finns det daghem som har mindre knowledgable personal än andra och som inte gör tid att på lämpligt sätt presentera en ny hund i en befintlig grupp av daghem. Det är därför det är en bra idé att betala anläggningen en checka ut innan du faktiskt tar din valp där.

Be om en utflykt utan att meddela dig själv, och se till att fråga om deras screening rutin för nykomlingar.

Vissa daghem som Camp Bow Wow har mycket strikta förfaranden som ställs på plats som testar en ny hunds förmåga att säkert vara runt en större grupp av hundar.

4. Övningskoncept för valpar – Pet Dog Parks

Hundparker är normalt mindre säkra för valpar än daghem eftersom det inte finns någon övervakning av något slag, så du är på egen hand. Du kan inte heller hantera vem som går dit. Det kan finnas hundar som inte är väl socialiserade och / eller sjuka, och det är bäst att undvika båda.

De flesta husdjursparker tillåter inte valpar under 16 veckors ålder (4 månader) och kräva att de har haft alla sina kärnvalpvaccinationer.

5. Spel för valpar

Spel är ett fantastiskt sätt att utöva valpar eftersom de engagerar dem både psykologiskt och fysiskt. Några av dem kräver grundläggande lydnadskommandokunskap som “vistelse” och förstår valpens namn. Följande spel är våra favorite:

Hitta det. Visa din valp något och sedan få dem att hitta det! Börja med din valp som är idealisk bredvid dig. Täck objektet eller behandla du vill att hon ska hitta med en filt eller handduk så att hon tydligt förstår var det är. När hon finner det, beröm och belöning med en högvärdesbehandling. När hon får idén, har hon “vistelse” någonstans medan du gömmer objektet. Be henne att hitta den.
Kurragömma. Konceptet här liknar det här spelet, förutom att du frågar din valp att hitta dig, och inte ett objekt. Be din valp att “stanna”, sedan gå och gömma någonstans, följd av att ringa din valpens namn! När hon upptäcker dig, beröm och belöning.
Pussel leksaker. De gör behandling och / eller matningstid extra kul eftersom din valp måste räkna ut hur man kommer till sin mat! Pussel leksaker vi gillar är stufferbara klassiska Kong och Nylabone djur hundleksaker, liksom djurzonen IQ behandlar boll, utåt Hounds roliga matare och West Paws Zogoflex Qwizl.

6. Tekniker för valpar

Mycket som spel, lärande hur man gör tekniker på kommando brinner både fysisk och mental energi. Det är avgörande att hålla träningssessioner korta och att alltid avsluta dem på en positiv anteckning. På det sättet blir din valp inte trött av för mycket repetition och hon kommer inte att förlora intresse för framtida tricksutbildningssessioner!

Här är några koncept för tekniker du kan visa din valp:

Skaka. Detta är ett klassiskt trick som innehåller dina valpens tassar. Se den muttens inlägg hur du visar din husdjurshund för att skaka för att lära dig att visa det.
Spela död. Det är ett roligt trick som lär din valp hur man drastiskt faller över på hennes sida och stannar. Se vårt inlägg Hur man visar en husdjurshund för att spela död eller bang! För mycket mer information om hur man visar den.
Snurra. Twirl-tricket vänder din valp till en bit dansare! Se hur du visar din husdjurshund till Twirl och andra tekniker för mycket mer information.
Krypa. Crawling är i huvudsak en långvarig “ner” med rörelse! Vi komponerade det i vårt inlägg hur man visar din husdjurshund för att krypa och andra knep.

7. Grundläggande näsan för valpar

Näsarbete är en annan rolig men psykologiskt stimulerande aktivitet för din valp (och din vuxna hund också). Det handlar om att träna din valpens näsa och lära henne att sniffa ut vissa luktar. Överklagandet av det är att det kan göras både inuti såväl som utanför. Allt du behöver för att börja med är högkvalitativa behandlar. The smellier, the better!

Try some green tripe treats or anything fishy and your puppy’s nose will be in scent heaven. additionally you could also use your puppy’s dry food, although we do recommend a fresh, ideally raw diet, and ordinary dry food might just not be interesting enough.

Start by tossing some on the floor inside your home as there’s less distractions inside. once your puppy does well inside, you can progress to the lawn in your yard.

Encourage your puppy to sniff them out and praise when she discovers them! once she starts getting the hang of it, you can increase the difficulty by having her “stay” while you hide the treats instead of just tossing them on the floor.

When you want her to start sniffing out the treats, add the command “go sniff” or something similar.

You can up the ante by hiding a treat in one of your closed hands. show her both hands and let her figure out which hand holds the food jackpot!

8. Tug with rules

Another fun game is playing tug, but with rules! Tug is a terrific way of teaching your puppy bite inhibition. After all, puppy teeth are sharp, and you’ll also want to set the foundation for gentle playtime behavior for your older dog.

Longer ropes and rubber toys with multiple rings or arms make terrific tug toys. You want your puppy to learn that she needs to let go of the toy when you tell her to, so this game is terrific for teaching the “leave it” or “drop it” command.

To do this, arm yourself with high value treats your puppy is ready to leave the toy for. After 30 seconds or so of tugging, stop playing and offer your puppy a treat. When she lets go of the tug toy, praise her and add the command “leave it”. She’ll soon learn that tugging only occurs on your terms.

9. Puppy obedience training

Puppies can start learning basic obedience commands once they’re 7-8 weeks old. start with the fundamentals like “sit”, “down”, “stay”, and “come”.

The simplest way of teaching those is by naming and rewarding the behavior your puppy already performs on her own. This is called “capturing”. When she decides to sit, add the command and reward her for it! Do she same when she lies down or comes running your way.

Another method of teaching those commands is by breaking them down into smaller steps. You’ll reward each step with praise and a training treat until she’s able to do the command in one movement. This is called “shaping.”

10. Swimming with your puppy

Swimming is a low-impact exercise that’s very gentle on a puppy’s growing joints (also terrific for aging joints of a senior pup).

If you don’t have the high-end of your own pool, lots of pet spas and rehabilitation facilities offer doggie certain indoor pools. A basic Internet search will help you locate the closest one to your home.

You could also take your puppy swimming in local lakes and ponds. However, you’ll want to be aware of your local wildlife such as water snakes and toxic plants like blue-green algae. It’s a good idea to invest in a doggie life vest and a long lead you can use to reel your puppy back in if necessary.

11. Fetch for puppies

Puppies can play fetch as long as you throw the frisbee or whatever other toy fairly low to the ground. avoid tossing it high into the air so that your puppy isn’t motivated to jump high and far for it.

We suggest selecting a flexible rubber frisbee like the KONG Flyer that’s gentle on your puppy’s gums and teeth. hard plastic ones have the potential to cause severe cuts and wear down teeth.

12. very basic agility

Puppies shouldn’t be asked to do any agility that needs a lot of jumping, but they can certainly be introduced to basic elements of agility.

Those can be tunnels as well as balance boards like the FitPAWS Wobble Board with a non-slip surface. Den senare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post