Skrämmande eller ärrfritt: Exakt hur hundar översätter mänskligt oro

av Gary Wilkes
2 oktober 2017
Jag har behandlat hundar eftersom 1977. Jag har hanterat tiotals otaliga hundar – många av dem farliga. Det finns ett gammalt stycke folk -visdom som jag har hört flera gånger. “Visdomen” inkluderar en term som praktiskt taget accepteras såväl som sällan utmanas.

Vad är termen? oroa dig. Används i en mening verkar det så här …
”Hundar kan lukt om du är rädd för dem. Om en hund luktar oro för dig, är det över. De kommer att bita dig varje gång! ”

Enligt min personliga erfarenhet kan jag säga att riktlinjen för “rädsla lukt” är bevisligt falsk – kan försättas med min ärrfria hud. När jag arbetade såväl i skyddsrum som djurkontroll blev jag rädd rutinmässigt av hundar. Jag har blivit biten exakt två gånger – en gång av en chihuahua som “rosa” min bit fingerspik. Den andra gången var från en vete terrier som släpptes från en låda i ytterligare ett utrymme och fortsatte direkt till min plats för att bita mig – mycket mer än dubbelt så mycket lukten.

Denna gamla ange preys på tron att hundar såväl som andra djur har en sjätte känsla som överskrider observation eller logik. Om du tror på det är du hjälplös. Ju mycket mer du försöker dölja din oro, desto mer troligt är du att vara orolig och rädd. Om du är rädd för hundar så bra som du tror på denna myt, känner du dig dömd att bli biten oavsett vad du gör. Svaret på din fråga ligger i observation. Även om lukt kan ha någon typ av påverkan på dina möjligheter att bli biten, är det varken den viktigaste eller sannolika orsaken till en bit.
Annonser

Hundar är sociala djur. Även om de är kapabla till fantastiskt våld, kämpar de sällan med varandra. De har en serie beteenden som verkar för att minska våldet. Om två hundar är svåra varandra, har de särskilt visuella såväl som hörbara signaler som startar en kamp. Dessa signaler förstås för oss alla. Om det finns en groomer som inte erkänner ökade hacklar, barade tänder såväl som låga knurrar som bekanta signaler om blivande aggression, har jag ännu inte tillfredsställer groomer.

Enligt Fear – Smell -myten finns det också en lukt som startar en attack. Förra gången jag kontrollerade har vi människor ynkliga näsor jämfört med våra hundar. Det innebär att det också kan vara infrarött ljus – något vi inte kan se med våra typiska sinnen.

För att stanna med lukt en sekund finns det två uppenbara skäl att beröra lukten – teorin. Först, vid alla typer av tillhandahållna ögonblick, har du en 50 procent möjlighet att vara motvind från hunden. Om du är motvind kan hunden inte säga om du lukt av oro eller pinesol.

För det andra svettas inte hundar – men människor gör det. Människor påpekar ofta en rädd person som har särskilt skarp kroppslukt. Exakt hur skulle en hund förstå att den intensiva lukten i mänsklig svett är kopplade till rädsla? För en typ som inte svettas för att kunna genetiskt erkänna att svetten av ytterligare en typ indikerar att oro är en stor sträcka – vilket betyder att det är otroligt.

Det äkta svaret på frågan ligger främst i visuella signaler, inte lukt. Låt oss först titta på indikationerna på aggression hos hundar. En aggressiv hund har ett antal metoder för att skratta sin sabel; Han får direkt öga att komma i kontakt med den andra hunden, han står så lång som möjligt, såväl som ökar sina hacklar för att se ännu mer puffade, han rör sig med styva, ryckiga rörelser, han försöker torn över den andra hunden, liksom han kommer att knurra djupt såväl som att visa tänderna. Försvararen läser dessa indikationer som en risk för området och kommer att returnera indikationerna i spader; Hans rygg är till väggen, liksom han samtidigt känner sig rädd och skickar ut signaler som erbjuder ett hot.

Därefter kräver vi att titta på de naturliga indikationerna på oro hos människor. Rädda människor blickar på sin rädsla, spända sina muskler såväl som omlokalisering extremt styvt, ler nervöst, visar sina tänder, såväl som de står upprätta, höga över hunden. buller bekant? Mänskliga rädsla-tecken imiterar aggressiva skärmar hos hundar. Medan människan visar oroande beteende, läser hunden aggression. Det är därför rädda människor har en högre möjlighet att attackeras. Det är inte deras lukt, men deras kroppsställning och rörelser! Ironiskt nog ser rädda människor ett fantastiskt erbjudande som att äventyra hundar.

Den äkta tjänsten till frågan ligger i att inte tillhandahålla visuella såväl som hörbara signaler som antyder hot. Om du använder mörka glasögon ser linserna ut som två stora stirrande ögon – ett hot. Gör ingen typ av typ av ögonkontakt. Se hunden med din perifera vision. Om hunden läser ögat – kontakt, antar det att du äventyrar det. Ta inte med hunden direkt på, stå i sidled. Prata i en höghöjd ton av röst. Låga toner erkänns som knurr. Jag förstår en extremt fruktansvärd dam som har löst problemet genom att göra valp.Aldrig hotar en hund henne. Att komma ner lågt till marken hjälper också.

Det sista som du kräver att förstå är att när hundar håller på att börja en kamp, försöker de sätta press på den andra hundens vissnar. En rädd hund kommer att vara extremt känslig för att bli berörd på huvudet, nacken och axlarna. Det är en extremt enorm risk eftersom det bekräftar att människan håller på att attackera. Det innebär att om du tar ögonkontakt, böjer sig över en hund såväl som att försöka klappa den goda doggie på huvudet, har du just tillhandahållit en trifekt av hot. Se bara människor som svävar över till husdjur en hund samt se hunden flinch. Nej, inte alla av dem, men de som sannolikt kommer att bita du kommer att skruva åt sidan till sidan samt rikta in sig på handen som kommer ner mot dem. Hoppsan.

Att eliminera dessa visuella såväl som taktila ledtrådar kan berätta för en aggressiv hund att du inte är ett hot. Under en allra första hälsning, squat ner och klappa ditt ben. Låt hunden komma till dig. Titta inte så bra som oavsiktligt gör direkt ögonkontakt. Ett fantastiskt hack är att reparera dina ögon på ägarens avtal med samt förhindra att beröra toppen av huvudet eller axlarna. Om hunden blir extremt nära och tittar upp, flyttar du bort ögonen. Medan antalet hundar som kommer att bita över ögonkontakten är litet, förstår du inte vilka som gör upp förrän du är biten. Det är bästa att förhindra chansen.

I hundens värld finns det gamla fruar-berättelser. För att vara en framgångsrik groomer måste du etablera färdigheter som överskrider typisk förståelse och folklore. Jag har blivit rädd för hundar flera gånger i min karriär. Jag är säker på att jag “luktade av rädsla” otaliga gånger, men ändå stannade praktiskt taget oskyldig. Det är sedan jag fokuserade på exakt hur jag ser till hunden. Det finns några hundar som borde skrämma dig. Det innebär att det är sjukt rekommenderat att vara skrämmande, hur extremt smart att arbeta för att vara ärrfri. ✂

Total

67

Andel

65

0

2

0

0

Annonser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post