Ett hus för alla räddningshundar

2007 väntade en pitbull-mix på ett högt killgassskydd i specificeringen av Georgia. Hon hade turen att räddas samt transporteras till Fargo, N.D., men tillbringade två år på boardingfaciliteter.

Detta är historien om Georgia, en “lycklig” husdjurshund som nu sover under täcken varje natt i en varm säng.

Georgien är en hund som lärde mig såväl som många andra en sak eller två om vad det indikerar för att rädda hundar. Även om hon bara är en hund, är Georgiens berättelse i vissa metoder historien om alla räddningshundar – de som upptäcker hem, de som inte gör det, liksom de som fortsätter att vänta.

Dras från ett högt dödande skydd

Kish Hilmert, skapare av 4 Luv of Pet Dog Rescue i Fargo, var på en e -postlista 2007 som fokuserade på att rädda södra hundar från Gassing -skyddsrum. Hon hade ursprungligen svarat på en publicera om en liten husdjur från exakt samma skydd som Georgia.

“När jag ringde, hade den husdjurshunden räddats, men den frivilliga bad mig att ta Georgien,” sa hon.

Kish diskuterade om att rädda Georgia, en gropblandning som skulle ta mycket tid samt pengar för att transportera till Fargo. Då hjälpte Kish räddningshundar med pengar från sin egen ficka.

”Hennes pundfoto var hemskt. Hennes huvud hängdes så lågt att du kanske inte ser hennes ansikte, bara henne rygg, ”uttalade Kish om Georgien.

Hon fattade ett beslut att ge hunden en chans.

Georgien kontrollerade senare positivt för hjärtmask. Men Kish uppgav när hon och 4 Luv av husdjur Rescue går med på att hjälpa en hund, det blir deras skyldighet att göra vad som helst genom att tillhandahålla medicinsk vård, tillhandahålla känslomässig vård och aldrig ge upp den hunden.

Ett permanent hem

Fråga Andree Hayes varför det tog Georgien så lång tid att upptäcka ett permanent hus såväl som hon kommer att säga “eftersom hon indikerades att vara vår hund!”

Idag följer Georgia Phil såväl som Andree Hayes från rymden till rummet.

“Hon är vår finaste goda vän som vi gillar att spendera tid med,” sa Andree.

Georgien kan hittas slappa på soffan, tuppla nära fönster samt sova i hennes ägares säng på natten. På morgnarna är Georgia alltid glada över att börja en ny dag och bli påträngande om “mamma såväl som pappa” försöker sova i.

“Hon suckar med olägenhet och sparkar snooze-pusher,” sade Andree.

Paret valde för att fostra Georgien i juli 2009. Hon var deras allra första fosterhund. Deras första intryck av deras framtida hund var inte exakt lämpliga – hon var lite hyper på kenneln och till och med rippade Phils byxor, sa Andree.

Ändå förde de Georgia House den dagen och förutsatt att hon skulle vara en långvarig fosterhund.

“Vi förstod inte exakt hur vi kände oss, men det kändes säkert idealiskt att köra henne hem,” sade Andree. “Phil satte armen runt mig i framsätet, liksom Georgien fastade huvudet under armen från baksätet som för att visa att hon redan var en del av vår familj.”

Georgien skulle vara parets första husdjurshund tillsammans. Phil hade aldrig haft en husdjurshund tidigare, liksom Andree växte upp med familjens Cocker Spaniel -mix, lakrits.

I december 2009 började Andree såväl som Phil tro på att verkligen anta Georgia. Även om Andree uttalade att hon trodde att någon i slutändan vill ha hunden, hade ingen tittat på Georgien under adoptionsevenemang.

“Then I believed exactly how unfortunate I would be without her, as well as exactly how I would feel like I provided up on her by letting somebody else embrace her,” she said. “She was as well as is genuinely a perfect dog, so exactly how might we do any type of much better than that?”

Life in the kennel

Although Georgia went without a foster house for the majority of two years, she did get special interest from rescue volunteers as well as kennel personnel during that time. She got to go on walks and attended training classes. I took her running a number of times.

Two years is a long time for an animal that on typical may online to be 10 or 11. however whenever I took Georgia out for a run, she was making the very best of what she had. She was always optimistic and living in the moment as animals do best.

Like me, lots of rescue volunteers got to understand Georgia well.

“She didn’t let kennel life get her down,” stated Tina, foster coordinator with 4 Luv of Dog. “Georgia is a great pet dog – she likes people – she was just provided a poor break by having a prior owner who undoubtedly did not appropriately train or interact socially her with other animals.”

Georgia’s new owners are extremely conscious of their dog’s nature as well as stated they don’t allow her in circumstances that would jeopardize her or anyone’s safety.

Is there somebody available for each rescue dog?

I believe that a lot of of lifeHändelser inträffar av en slump, men om Georgien har lärt mig en sak, har det aldrig tillhandahållit. Det kan bara finnas någon tillgänglig för varje hund.

“Ibland tar det bara ett tag att upptäcka den perfekta matchen,” sade Tina. “Vissa hundar behöver mycket mer ansträngning från sina ägare.”

[QUOTE_CENTER] ”Jag tror vanligtvis på henne i hennes hus samt att sova på soffan eller få hennes omhuldade magskrubber såväl som det gör mig sååå glad.” [/Quote_Center]

Kish uppgav också att hon tror att det finns ett hus tillgängligt för varje hund, liksom att se en husdjur som Georgia gå in i ett kärleksfullt hus indikerar mycket.

“När jag hörde att hennes främmande adopterade henne, slet jag,” sa hon. ”Jag tror vanligtvis på henne i hennes hus och sover på soffan eller får hennes omhuldade magskrubber såväl som det gör mig sååå glad. Hon borde ha ett kärleksfullt hus som uppskattar henne. ”

‘Kill’ vs. No-Kill skyddsrum

Det finns alltid tvist om det är idealiskt för skyddsrum eller räddningar att i slutändan döda vissa djur.

PETA såväl som HSUS står vid oenigheten att att döda “mindre antagbara hundar” ibland är mycket bättre på lång sikt eftersom detta öppnar mycket mer resurser och område för andra djur. Det är också möjligt för hundar att faktiskt bli galen från långvarig inneslutning, så vissa tror att det är mycket mer humana att avsluta hundarnas liv.

Enligt min mening är sanningen att så många hundar dödas årligen när det finns hundälskare i varje stadsdel som är redo att hjälpa till är en total synd och misslyckande.

När människor kritiserar 4 Luv husdjurshund för att ha tagit in vissa hundar, uttalade Kish att hon uppmuntrar dem att bli inkluderade i djurräddningen och att fokusera mer tid och energi för att hjälpa djur.

Ofta har allmänheten inte ett avlägsnat begrepp om vad djurräddning innebär, sade hon. Hundar ger oss människor så mycket kärlek, lojalitet och kamratskap, liksom de borde ha våra liknande såväl som engagemang.

“Hundarna i punden kan inte tala för sig själva,” sade Kish. “De kan inte berätta exakt hur fantastiska de är, exakt hur svåra deras liv har varit, liksom exakt hur mycket de borde behöva leva, för att säkerställa att det är så avgörande för mig att hjälpa dessa hundar.”

Tina tror också att det är värt hela tiden, pengar och ansträngningar för att rädda alla hundar eftersom de borde ha bättre. När allt kommer omkring är det inte hundens fel om han hamnar i pundet eller inträffar för att ha beteendeproblem.

“Hundar växer och slutade bli en spin-off av exakt hur de ökades såväl som vad deras ägare lärde dem,” sa Tina. “Hundar är inte födda medel, aggressiva eller rädda – de slutade vara den här metoden på grund av atmosfären där de är uppvuxna.”

Tina uppgav att hon tror att många beteendeproblem kan korrigeras. Det kan bara ta mycket arbete, liksom inte alla människor är redo att lägga in tiden och ansträngningar som många hundar kräver.

Lyckosam hund

Nu när Georgien är i deras liv, sade Andree att hon och hennes andra hälft är en hel del lyckligare. De gillar ofta att stanna hus med sin husdjur i dessa dagar snarare än att gå ut med vänner. De använde för att tvätta sina händer varannan minut när de var runt Georgien, men nu accepterar de henne och slickar såväl som hennes “hundskim.”

Andree uttalade att alla hundar borde ha en chans, liksom hon uppmuntrar starkt människor att omfamna en räddningsdjur eller tänka på att främja en husdjur “för att du bara kan höstas i kärlek!”

Grattis, Georgia, du är hus äntligen.

Har du det här inlägget? Indikation upp för det Mutts nyhetsbrev här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post