Rasprofil: American Staffordshire Terrier

Jag älskar American Staffordshire Terrier, även känd som American Pit Bull Terrier eller “Pitbull.” Med så många pitbulls som sitter i skyddsrum över hela landet (mer än 9 000 på Petfinder ensam), trodde jag att jag skulle dela hur bra dessa hundar är. Min nästa hund kanske bara måste vara en pitbull. Mannen på det här fotot är Matty och han behöver ett hem. (9/21/09 Uppdatering: Matty har antagits!)

Staffordshire Terrier har en dålig trovärdighet eftersom de har använts som bekämpande hundar eftersom 1800 -talet när de först uppföddes i USA, enligt encyklopedi av hundraser av D. Caroline Coile. De är kända som pitbulls eftersom de skulle slåss mot andra hundar i “gropar.” Var dock medveten om att termen “Pitbull” hänvisar till en grupp hundar, inklusive American Staffordshire Terrier och Staffordshire Bull Terrier. Flera liknande raser slår ofta felaktigt med namnet Pitbull som Cane Corso, den amerikanska bulldoggen och varje blandning som liknar dessa raser.

American Staffordshire Terrier uppföddes för att vara tillgiven för människor eftersom deras ägare var tvungna att ta itu med dem även mitt i en hundkamp. På grund av detta är Staffordshires vänliga mot främlingar och älskar vanligtvis barn och gör trogna familjens husdjur.

American Staffordshire Terrier väger cirka 55-70 pund, större än Staffordshire Bull Terrier. American Staffordshire Terrier kommer i färger som sträcker sig i fasta eller blandningar av vitt, brunt, rött och svart. American Staffordshire Terrier och American Pit Bull Terrier är samma hund. Rasen har två olika namn.

Fördelar med att äga en amerikansk Staffordshire -terrier:

1. Staffordshires är lekfulla och skonsamma mot människor. De älskar barn och tillgivenhet. Det är därför det är så tråkigt att se en Staffordshire Terrier osocialiserad och bunden i en gård hela tiden. Dessa hundar blomstrar av mänsklig interaktion och kamratskap.

2. Personal kräver mycket lite skötsel. Deras rockar är korta och släta. De kastar naturligtvis fortfarande.

3. Denna ras är lätt att träna på grund av dess önskan om uppmärksamhet och att behaga dess ägare.

4. Staffordshires gör fantastiska vakthundar och kommer att skydda sina ägare om de hotas. Tyvärr missbrukas detta drag när ägarna uppmuntrar sina Staffordshires att vara aggressiva.

5. De är vackra hundar att titta på, med muskelkroppar och ett starkt, hållbart utseende med släta, glänsande rockar.

Nackdelar med att äga en amerikansk Staffordshire -terrier:

1. Staffordshire Terrier kräver dedikerade ägare som kommer att ge dem utbildning, uppmärksamhet och träning de behöver. De är kraftfulla hundar och behöver sina ägare för att uppmuntra den milda sidan av rasen och erbjuder positiva butiker för sina hundarnas energi.

2. Staffordshire Terrier har en felaktig trovärdighet för att vara aggressiv. Naturligtvis är detta detsamma som att anta att en nationalitet av människor är aggressiv. Om du äger en Staffordshire kommer vissa människor att vara rädda för din hund och du kommer att behandlas annorlunda bara för att äga en. Om din hund så mycket som knurr på en annan hund, förvänta dig att andra hundägare ska freak ut trots att samma beteende skulle tolereras från en Yorkie, en Golden Retriever, en beagle eller många andra raser.

3. Många lagar förbjuder “pitbulls”, särskilt huskomplex och vissa städer. Var medveten om de besvär och stereotyper du måste ta itu med om du äger en Staffordshire.

4. Staffordshires måste socialiseras korrekt runt andra hundar och små djur. Eftersom de uppföddes för att slåss mot hundar är de orädd för andra hundar och kan vara aggressiva mot andra djur.

5. På grund av deras styrka och storlek kan StaffordShires vara utmanande att hantera. En nypa krage eller mild ledare hjälper till att gå en personal som drar i koppeln.

Om du vill skriva en profil av din favoritras, skicka mig ett e -postmeddelande på lindsay@thatmutt.com. Jag kommer att använda bilder på din hund och länka till din webbplats. Jag är glad att ha någon ras! Klicka här för att se alla rasprofiler som har gjorts. Nedan är Ace som hänger med Staffordshire som vi främjade för en kort tid förra hösten. Han tyckte att hon var fantastisk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post