Hur jag gick min husdjurshund förändrade mitt liv

Jag omfamnade mitt husdjurs ess för sju år sedan.

Innan jag ägnade mig åt att adoptera en hund, förstod jag att jag skulle gå den husdjurshunden varje dag oavsett vad.

Det var en del av ett inofficiellt kontrakt.

Och naturligtvis hänvisar jag inte till “Potty Break” -vandringar utanför och tillbaka. Jag indikerar en promenad! Som minst 20 minuters träning, vanligtvis mycket mer.

Ace var 12 månader gammal när jag omfamnade honom. Innerst inne var han en lugn hund, men på ytan hade han en hel del galna, pent-up energi. Min mamma såväl som jag valde honom från hans ursprungliga ägarhus och tog honom en promenad innan vi ens kom till min lägenhet. Förutom då tog jag honom till ytterligare en promenad senare på eftermiddagen.

Att gå var en metod för att nå min nya husdjurshund – för att visa honom “Jag är ledaren, jag är konsekvent, du kan vara beroende av mig.”

Men jag känner igen att några av er kanske inte är i exakt samma båt.

Du går inte din husdjurshund varje dag, eller ens alls.

Det är ok.

Att inte gå din husdjurshund varje dag är normalt. Det gör dig inte till en dålig husdjursägare. Men det indikerar att du kanske vill tänka på förändring.

[QUOTE_CENTER] ”Att inte gå din husdjur varje dag är normalt. Det gör dig inte till en dålig husdjursägare. ”[/Quote_Center]

Idag går jag (eller springer) med min husdjur varje dag eftersom det är något jag tycker om. Vi kan missa en dag eller två om han känner oss trött, men för det mesta går vi minst 20 minuter varje dag.

Ace har förändrat vem jag är.

Jag behövde inte ändra vem jag var i köp för att omfamna en husdjur eller börja gå en hund.

Men att äga såväl som att gå en husdjurshund förändrade mig.

Här är exakt hur att gå min husdjurshund förändrade mig:

1. Det förbättrade mitt mentala tankesätt.

Jag använde för att känna mig fattig om mig själv ofta. Jag skulle känna mig deprimerad och trött. Jag kände inte ens igen det fram till år senare, men att gå min husdjurshund förändrade det direkt.

2. Det gav mig tid att reflektera.

När jag går min husdjurshund bär jag inte hörlurar. Jag inspekterar inte e -post eller texter. Det är min tid att tänka. Det hjälper mig att vara mycket mer organiserad, mycket mer kreativ, mycket mer avslappnad. Jag är ensam i naturen (eller förorter) med mina tankar såväl som min hund. Det är extremt frigörande.

3. Jag är starkare.

Innan jag omfamnade Ace skulle jag springa eller gå många dagar, men jag tenderade att överhotas. Jag skulle springa så bra innan min kropp var klar, såväl som då skulle jag bli skadad.

Med en hund var jag tvungen att vara mycket mer konsekvent. Ace kunde springa långt vid den tiden, men inte varje dag. Det som fungerade mycket bättre var kortare körningar på 5 eller 6 mil. Utan överträning slutade jag långsamt vara starkare.

4. Jag insåg att jag behövde en ockupationsförändring.

Att gå min husdjurshund varje morgon hjälpte till att ge mig en starkare känsla av vem jag var, liksom vad mina prioriteringar var. Jag var olycklig med att arbeta på en tidning och förstod att det fanns en högre funktion för mig.

På grund av min hund slutade jag med att bli mycket mer inkluderad i djurräddningen. Jag började främja och springa med räddningshundar. Jag började komponera om hundar med min nya husdjursblogg. Min partner på den tiden (som nu är min man) motiverade mig att stoppa min uppgift och fokusera på att starta ett husdjursavfall. Jag har inte tittat tillbaka.

Jag behövde inte modifiera mycket i mitt liv för att börja gå min husdjur varje dag.

Men som ni ser, att gå min husdjurshund varje dag började modifiera mig.

Om jag kan ge husdjursägare någon typ av råd, skulle det vara att ägna sig åt en vardaglig promenad. Det behöver inte vara långt. Bara 10 minuter om dagen till första kommer att göra.

Du behöver inte modifiera mycket i ditt liv för att göra detta åtagande, men att göra det bara kan ändra dig.

Hur har det att gå din husdjurshund förbättrat ditt liv?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post