Hur vet katter hur man använder en kulllåda?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore45

Människor som aldrig har ägt eller varit i katter tänker ofta på att det tar mycket tid och ansträngning att träna en katt att använda en kull. Vi glädde kattföräldrar kanske vill kvaliteten vår katts användning av en kulllåda till timmar med dedikerad träning eller till vår katts anmärkningsvärda intelligens. Sanningen är dock att det är relativt grundläggande att visa en katt eller kattunge att använda en kulllåda eftersom den tilltalar deras instinkter.

Lone Feral Cats kommer naturligtvis att täcka sitt avfall utan träning; De gör det för att täcka doften från rovdjur och konkurrenter. I grupper av vilda katter kommer dominerande katter ofta att lämna sin avföring som avslöjas som ett sätt att markera deras territorium, medan katter sänker i hierarkin förväntas täcka sitt avfall som ett tecken på underordning. Med tanke på att det är mycket lättare att täcka sina droppningar i mjukt smuts eller sand, lockas katter naturligtvis av detta material.

Katter är snygga, och i ett hem krävs det inte mycket för en katt att lära sig att använda en kull. Leverera en ren, rymlig kullbox på en privat plats och se till att din katt känner till platsen för kullen. Ta med din katt till kullen och placera honom eller henne i kullen några gånger, särskilt på din katt uppvaknande från en tupplur, eller efter måltiderna när din katt är mycket sannolikt att behöva “gå.” Det handlar om allt som krävs för många katter för att få meddelandet om att det är här man kan sätta in sitt avfall. I ett hushåll betraktas en katt som en underordnad medlem, så många inomhuskatter täcker automatiskt deras avföring. I ett hushåll med flera katter är det emellertid inte ovanligt att den mycket mer dominerande katten lämnar sin avföring obegränsad.

Du kanske också ser att din katt försöker “begrava” obehaglig kattmat genom att skrapa runt matskålen efter att ha ätit. Samma instinkt som driver vilda katter för att täcka sin avföring för att stoppa upptäckt av andra kattkonkurrenter eller rovdjur driver också inhemska katter för att instinktivt täcka sin illaluktande, obehandlade mat.

kattbeteende

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post