Vad kommer en CBC att avslöja om mitt husdjur?

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwitterTwitterTwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore1

Ett av de mycket vanligare blodproverna som gjorts under en medicinsk upparbetning av ett djur är mätningen av ett CBC -blodantal. Detta väsentliga test kan säkert avslöja massor av väsentlig information för den undersökande veterinären. Mätningen av det röda blodkroppsantalet kommer att berätta för en veterinär om ett husdjur är uttorkat, liksom om ett husdjur är anemiskt med ett lägre än normalt antal röda blodkroppar.

När anemi diagnostiseras på en CBC kommer veterinären vanligtvis att påbörja en omfattande diagnostisk upparbetning för att utvärdera för de underliggande orsakerna till anemi. Ökningar eller minskningar i det vita blodkroppsantalet kan avslöja viral eller bakteriell infektion, liksom möjligt behov av receptbelagda antibiotika eller andra immunstimulerande tillskott såsom vetri-DMG-vätska. Trombocytantal kommer att avslöja hur väl ett husdjurs blod kan koagulera och är viktigt eftersom många fästingfödda sjukdomar såväl som autoimmuna sjukdomar kan sänka blodplättsantalet och orsaka sjukdomar. I sällsynta tillfällen kan vissa typer av cancer dyka upp för att mäta en CBC. Under alla sjukdomsprocesser kommer många veterinärer vanligtvis att övervaka CBC under behandlingen för att se till att husdjuret fortskrider och att den ursprungliga presenterande klagomålet långsamt löser sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post