Är min hunds vision suddig? Svårigheter att upptäcka husdjursdiabetes

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore10

De flesta av oss har hört att ökar i frekvensen av urinering kan vara ett möjligt tecken på diabetes. Suddig syn är också bland dessa symtom tillsammans med trötthet, extrem törst, hunger och stickande i extremiteterna. Även med alla de till synes enkla att bestämma symtom går många människor odiagnostiserade med typ 2 -diabetes. Dessa symtom kanske dock inte är så tydligt igenkännliga hos husdjur som gör rätt diagnos ännu svårare. Det är ganska svårt eller till och med omöjligt att upptäcka att din hunds tassar sticker eller att hans vision plötsligt har slutat bli lite suddig. Jag har hört talas om att människor verkligen disciplinerade sin hund eller katt för att inte uppträda när husdjuret i sanning visade indikationer såväl som symtom på diabetes. Om man inte letar efter något är det ganska möjligt att fortsätta att sakna det även om bevisen är tydliga.

Amerikaner påminns regelbundet av sina läkare att ta tester för att bedöma sin fara för att etablera diabetes så att de kan försöka förhindra det om möjligt. Att förstå att du är i hög fara kan göra det lättare att fånga och behandla denna sjukdom tidigt innan den utlöser permanent skada. Husdjur å andra sidan har för det mesta ignorerats tills skadan på husdjurets hälsa och välbefinnande blir uppenbara. Den stora nyheten är att just nu har förståelsen ökat med denna extremt allvarliga sjukdom stadigt. Även om diabetes påverkar endast cirka 1 procent av husdjursbefolkningen jämfört med cirka 8 procent av den mänskliga befolkningen, bör våra husdjur definitivt inte ignoreras eftersom tidig upptäckt är nödvändig för våra husdjurs välbefinnande.

En möjlig indikation på diabetes hos hundar är när en hund som alltid går ut för att urinera alla en oväntad börjar ha missöden i huset. Hos katter kan en indikation vara viktminskning och mer klumpad urin i kullen än vanligt. Även om inte varje husdjur med diabetes är överviktig, finns det en ökad fara för denna sjukdom hos husdjur som är över deras lämpliga vikt.

Hos människor klassificeras diabetes som typ I-insulinberoende såväl som typ II-icke-insulinberoende; Att klassificera villkoret hos husdjur är dock ganska svårare. Eftersom diabetiska hundar verkar alltid behöva insulin kan de klassificeras som typ I såväl som specifika katter har diabetes som verkar mer som typ II. Det finns inga svåra såväl som snabba regler för deras klassificering såväl som eftersom PET -diabetes är ganska annorlunda än mänsklig diabetes, det är oerhört viktigt att lita på veterinärens expertis när det gäller att diagnostisera, insulindosering och frekvens.

Efter att ha arbetat i ett mänskligt diabetiker för en av mina apotekinstitutionsrotationer såväl som senare specialiserat på veterinärpotek, upptäckte jag snabbt att dosen av insulin kan vara ganska annorlunda mellan husdjur och människor. Med det sagt kan en människa med diabetes gå med en flaska insulin ganska snabbt medan en katt som bara får några enheter om dagen kan ha en injektionsflaska med insulin i många månader. Ett extremt typiskt problem som vi får på apoteket är om insulinet som används är fortfarande bra efter ett antal månader. Det är oerhört viktigt för husdjursägare att vara medvetna om att när injektionsflaskan av insulin öppnas bör det kasseras inom en månad, liksom vissa sträcker det till två högst. Med tiden börjar Insulin att förlora sin styrka såväl som efter några månader helt och hållet förlora sin effektivitet.

En annan viktig sanning om mediciner som injiceras är att efter att injektionsflaskan har öppnats kan bakterier komma in och börja multiplicera. Även om det verkar som en slösare av pengar för att fortsätta kassera mycket av de oanvända injektionsflaskorna av insulin, är det mycket bättre att vara riskfri med ditt husdjurs hälsa och välbefinnande snarare än att ta en möjlighet att utlösa en infektion.

Även om att behandla diabetes hos husdjur är ibland svårt och kan vara ganska dyrt, kommer det att vara givande när du inser att du förlänger livet för din kompis förutom att du kan hjälpa dem att förhindra mycket framtida lidande. Om du misstänker att ditt husdjur har diabetes är det dags att se veterinären. Din veterinär kommer att göra alla nödvändiga tester och komma med en föreslagen plan. Lämna inte kontoret förrän alla dina problem och problem har besvarats.

Olika insulin kan ha olika koncentrationer per milliliter. U40 Insulin har till exempel 40 enheter per milliliter såväl som U100 insulin skulle ha 100 enheter per milliliter. Det är nödvändigt att alltid använda rätt spruta med insulinet: U100 -sprutor bör användas för U100 -insulin såväl som U40 sprutor bör användas för U40 -insulin. Om fel spruta används kommer du att ge ditt husdjur fel dos. Ge inte någon typ av insulinprodukt till ditt husdjur om du inte är specifik för dosen eftersom insulin i fel dos kan vara ganska farlig.

Om du har någon typ av oro över ditt husdjurs medicinering, kontakta din veterinär eller en 1800 petmeds farmaceut för hjälp. Ett telefonsamtal i den här situationen kan potentiellt rädda ditt husdjur.

Diabetes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post