World Veterinary Day 2013

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore

Visste du att den här lördagen är World Veterinary Day? Väl etablerad 2000 av World Veterinary Association firas denna dag varje år den sista lördagen i april. Tanken bakom dagen är att fira veterinäryrket och lyfta fram de globala prestationerna för veterinärer. Årligen väljs ett annat tema, där årets ämne är “Vaccination för att stoppa och skydda.” Målet är att öka medvetenheten om värdet av vaccinationer för förebyggande av sjukdomar. World Veterinary Day är en internationell dag, och temat vaccinationer fokuserar på att skydda både följeslagare och boskap, vilket också hjälper till att säkra människor från zoonotiska sjukdomar. Veterinärer är avgörande för framgången för vaccinationsprogram runt om i världen.

Medan vissa länder arbetar för att öka medvetenheten om behovet av husdjursvaccinationer, finns det här i USA redo att få tillgång till husdjursvaccinationer och utbildning om värdet av korrekt vaccinationer för våra husdjur. I själva verket finns det nu växande diskussioner om de möjliga riskerna i samband med vaccinationer och optimal frekvens av vaccinationer. Positionen för American Animal Healthcare Facility Association (AAHA) som rör vaccinationer är:

Vaccinationsbehovet hos hundar och katter måste undersökas minst årligen och om så är lämpligt måste vaccinationsscheman modifieras på grundval av förändringar i patientens ålder, hälsostatus, hem- och resmiljö och livsstil. Vaccinationer måste betraktas som bara en del av en individualiserad, detaljerad förebyggande hälsovårdsplan baserad på ålder, ras, hälsostatus, miljö (potentiell exponering för skadliga agenter), livsstil (kontakt med andra djur) och reserutiner för husdjuret hund eller katt.

Vi rekommenderar att du arbetar nära med din veterinär och går över ditt husdjurs vaccinationsbehov för att skapa en plan som är optimal för din egen husdjur eller katt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post