Håll bordsrester som skräp

addThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore52

När jag var en flicka hade vår familj på fyra alltid en femte vid bordet – en sikling jakthund och tigger om mat. Som lite av en fin Eater, tyckte jag att det var en utmärkt idé, vilket gav mig en klar bortskaffande för grist, fett och andra bitar som jag inte ville äta.

Tabellrester kan dock ladda extra kalorier på familjens husdjur som de inte behöver. Och vissa livsmedel är skadliga för hundar. ASPCA publicerade nyligen en stor lista över livsmedel som är farliga för hundar, inklusive avokado, färskt bröddeg, choklad, druvor, lök, alkohol och xylitol. I mitt hus som vuxen har vi alltid levt av regeln, “Jag äter inte din kibble, så du äter inte mitt folk mat”, vilket fortsätter att tappa och tigga bort från middagsbordet.

Tabellrester kan också vara ett problem för oss människor. I Fit As Fido pratar vi om farorna för människor från bordsrester. När jag växte upp fick du inte slösa mat. Om det var på din tallrik förväntades du äta den (såvida du inte kunde glida den obemärkt till skeppare!). Som mamma tyckte jag att det var svårt att kasta ut “perfekt god mat” kvar på mina egna barns tallrikar. Och med perfekt bra indikerar jag saker som pizzaskorpor, en halv kaka eller en handfull chips. Istället för att skrapa dem i papperskorgen fann jag att dessa föremål lätt kunde bli mina snacks efter middagen medan jag städade rätter. Resultatet – innan du vet det blir några kalorier hundratals extra kalorier, och tio och sedan tjugo extra kilo.

För Fit som Fido utvecklade vi en ny politik som vi sedan antog i mitt hus – inga hundar på bordet. Precis som om jag inte skulle tillåta mina hundar att hoppa upp på middagsbordet och snara ner några rester av mat, kunde jag inte låta mig göra samma sak. Att bara tänka på att ha hundarna uppe på bordet som rumper över efter måltidsplattor är en skrämmande tillräckligt bild för att hindra mig från att generellt göra samma sak själv!

Så mata din husdjurshundsmat och håll människorna mat åt dig. Och nästa gång du frestas att börja äta rester från din make eller barns tallrikar, tänk på att vissla för Fido att hoppa upp på bordet för att gå med dig – och sedan kasta de resterna i papperskorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post