En veterinär utvärderar i: den allra bästa husdjursmaten för viktminskning

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till Moreaddthismore

Liksom med människor är det en allvarlig hälsoepidemi att gå oönskad vikt såväl som fetma och hälsovårdsepidemi hos kompisar. Det finns flera orsaker till denna växande epidemi: oskärpa utfodringsmetoder av djurvaktare, utöver lika många ytterligare godbitar samt rester från bordet är alla viktiga faktorer i betydande viktökning hos våra hundar såväl som katter.

Precis som omständigheten med sina föräldrars mänskliga vårdnadshavare är bristen på träning också en viktig faktor i fetmaepidemin hos husdjur. Detta är oerhört viktigt att vara medveten om, eftersom överviktiga och/eller feta husdjur är mycket mer benägna för urinvägsinflammation såväl som kristaller, diabetes, hjärtsjukdomar, utöver fog och ryggmärg för att bara nämna några villkor.

Med tämjade kattdjur är utfodringen av betydande mängder torr mat till katter vanligtvis den främsta faktorn som ingår i överviktiga/feta katter, liksom något så enkelt som att bli av med torr mat i våra katters dieter går en lång metod för att hjälpa till att förhindra att förhindra att förhindra att förhindra att förhindra att förhindra att förhindra liksom till och med ibland behandla sekundära fetma-relaterade sjukdomar, inklusive urinvägssjukdomar såväl som diabetes. Medan omständigheten med hundar inte är lika slående, har utfodring av bearbetat kolhydratbaserade torra kibble -dieter också kopplats till överviktiga och/eller feta djur, liksom minimering eller eliminering av sådana dieter är en oerhört viktig del av någon typ av Viktminskningsprogram.

Medan husdjurstillverkare vanligtvis marknadsför “viktminskning” eller dieter med låg fetthalt som metod för att gå ner i vikt hos husdjur, enligt min erfarenhet såväl som åsikt, bidrar utfodringen av många av dessa diskbänkar verkligen till viktökning som Som fetma, förutsatt att den höga delen av kolhydrater som proteinkällor i dessa formler. Därför är den allra bästa metoden att få våra djurkamrater att gå ner i vikt att mata dem en mycket liten eller låg kolhydratdiet, som mer noggrant efterliknar en köttäts dieter än många av de industriella husdjursmat som matas till husdjur i hela landet. Helst bör detta vara en lämplig såväl som balanserad, låg kolhydrat hemförberedd diet, vilket förklaras i boken The Natural Feline av Anitra Frazier, eller Dr. Pitcairns guide till naturlig hälsa och välbefinnande för hundar såväl som katter av Richard Pitcairn , DVM, PhD. Men om detta inte är möjligt, skulle det vara acceptabelt att mata en mer holistisk, naturlig, lågkolhydrat eller företrädesvis stärkelsefri våt mat eller lågkolhydrat torrmatdietplan. Ett av mina föredragna alternativ här är formeln som upprättats av Wysong som heter Epigen.

Husdjursmat hälsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post