Orsaker till dålig andedräkt i djur

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore6

Dålig andedräkt hos hundar och katter är en av de mycket vanligare observationerna som djurskyddare gör och en fråga som vanligtvis ställs till veterinärer. Det finns många möjliga orsaker till dålig andedräkt, från dåliga dieter och matsmältningshälsa, till sinus/andningsinfektioner och många metaboliska sjukdomar som njur- eller njursjukdom. Den överlägset vanligaste orsaken till dålig andedräkt hos hundar och katter är emellertid närvaron av periodontal och tandköttssjukdom. Periodontal sjukdom är verkligen epidemi hos vuxna hundar och katter, vilket i viss utsträckning påverkar 90 procent av vuxna husdjur. Symtom kan inkludera inte bara en dålig munlukt, utan överdriven sikling, svårigheter att tugga mat eller till och med efterföljande viktminskning.

I vissa fall kan en infekterad tandrot resultera i svullnad på ena sidan av ditt husdjurs ansikte. Om dina djur tillåter dig, titta inuti munnen särskilt på bakre tänder. Du kanske märker en betydande uppbyggnad av tandplack eller tartar och svullna eller röda tandkött. Periodontal sjukdom resulterar inte bara i en obekväm mun och tandförlust, utan förbättrad risk för kroniska infektioner i munnen som potentiellt sprider sig till andra områden i kroppen, inklusive lungor, njurar, lever och hjärta.

Många gånger när dessa symtom finns, behövs en initial ultraljudsskalning (gjord under anestesi) för att hantera en sådan patologi för tänderna och tandköttet. Men om djurskyddare börjar med tandvård hemma när djur är valpar eller kattungar, och säkert efter en ultraljudsskalning, kan de enormt hjälpa till att undvika framtida hälsoproblem.

Bra produkter som C.E.T. Enzymatisk tandkräm, C.E.T. Rinse och Nolvadent Oral Cleansing Service kan alla hjälpa till att spela en aktiv roll i ett husdjurs tandvård och hälsa. C.E.T.s enzymatiska tandkräm innehåller två enzymer som inte bara undviker plackuppbyggnad, utan kan smälta plackens bästa av tänderna när de används regelbundet. Den klorhexidinbaserade C.E.T. Oral sköljning kan hjälpa till att lugna tandköttsinflammation och döda skadliga bakterier som är involverade i plackuppbyggnad och progressiv periodontal sjukdom. Oavsett vilken tandprodukt eller grupp av produkter som används, kan jag inte spänna tillräckligt med betydelsen för att djurskyddare ska vara aktivt och ofta involverade i deras husdjurs långsiktiga tandvård.

Dental

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post