Clipp-Aid: Vad är det?

av Jeff Andrews
7 februari 2014

Brudgarna runt om i världen frågar oro över den nya produktklipp-Aid. Går Clipp-Aid tråkiga blad till liv? Är det ofarligt när det utsätts för människor och husdjur? Är Clipp-Aid riskfri att använda med alla kemikalier som använder i min salong? Svaret på alla dessa problem är “ja.” I den här artikeln kommer jag att visa dig bredden och grundligheten i min testning av Clipp-Aid under de senaste månaderna. Min sista tanke är att Clipp-Aid verkligen är en fantastisk ny produkt för groomers!

För flera månader sedan fanns det en rörelse av kommentarer om Clipp-Aid på Facebook samt Groomer Forums. Som svar kontaktade Clipp-Aid mig för att prova sin produkt i min butik för att få en groomers syn på produkten. Som en organisk kemist, bladslipare, liksom Pet Groomer i över 30 år, blev jag förvånad av uppgiften som denna lilla påse med kristaller gjorde vid skärpning av ett blad som är tillräckligt för att jag skulle kunna fortsätta att sköta mycket mer hundar efter att ha använt Clipp-Aid på mina tråkiga blad. Det är något Groomers -krav i deras uppsättning i nödsituationer.

Clipp-Aid är tänkt att återuppliva ett tråkigt blad igen och kan användas konsekvent efter behov. Vid någon tidpunkt föreslår jag att du får dina blad professionellt skärpade och inställda av din regionala skarpare, eftersom det inte är ett ersättare för expertskärning.

En sak som jag upptäckte när jag fick produkten är instruktionerna: “Placera skärpunkten på bladet i kristallerna”, sedan “Flytta bladet med kristallerna i 45 till 60 sekunder.” Detta säger till mig att du kanske inte använder produkten korrekt, liksom du kan bli avskräckt vid resultaten. Bli inte avskräckt! Clipp-Aid är nu medveten om detta, liksom de har reviderat anvisningarna som nu går med försäljningen av sina produkter. Jag viker påsen för att se till att kristallerna är tillräckligt för att täcka skärtänderna under skärpningsprocessen.

Först och främst måste du ha rätt påse för det storleksblad du kommer att skärpa. För trettio år sedan använde groomers salt för att komma förbi sina tråkiga blad. Vid den tiden var du tvungen att trycka bladet i saltet (täcker skärtänderna), låt det skärpa upp tills det verkar som om saltet är pulveriserat, samt sedan plocka ut det samt trycka det in i en del av saltet. Problemet var att det tog hela behållaren med salt för att skärpa ett blad. Så snart du satte bladet i saltet, pulveriserades saltet omedelbart. Detta resulterade är en liten skärpning innan stora mängder salt slutade vara värdelös. Det var därför vi var tvungna att fortsätta sätta in det och ta ut det för att få en kant tillbaka på bladet så att vi kanske bara gör några mycket fler hundar. Detta var extremt tråkigt såväl som mycket mindre effektivt än att använda Clipp-Aid.

Jag tror att Clipp-Aid är en typ av betong som har krossats samt siktats ner till lämplig storlek som behövs för att skärpa tråkiga blad. Med Clipp-Aid skjuter du bladet in i kristallerna (täcker skärtänderna), men kristallerna utvecklas inte för att inte pulverisera så snabbt i motsats till salt. Som ett resultat återställs de tråkiga bladen till liv på ungefär en till två minuter med en liten mängd Clipp-Aid-kristaller. För mig kunde jag skärpa två blad två gånger med en enda påse med Clipp-Aid.

Clipp-Aid är 100% riskfritt att använda i dina salonger. Det är en inert förening som inte reagerar med någonting. Jag blandade den med varje vätska i min butik som letade efter en reaktion och fick ingenting. Jag satte till och med på en dålig skrapa som blödde när en hund repade mig, så att den inte ens tappade som många medicinska produkter skulle göra. Det var bra att se produkten var helt riskfri och oreaktiv.

Det är Clipp-Aid i ett nötskal. Det är oerhört viktigt att använda denna produkt korrekt i köp för att få de bästa resultaten. Att få skäraren djupt tillräckligt i kristallerna och ta med den såväl som från kristallerna är det väsentliga för att använda den ordentligt. Det är också ett bra koncept att ha en hund som står för att säkerställa att du kan testa skärpan på bladet medan du använder Clipp-Aid. Inspektera de fyra enkla stegen nedan, vilket jag skulle föreslå för varje groomer som använder Clipp-Aid.

Ha en fantastisk dagskötsel, samt checka ut dessa etiketter.

Jeffs anvisningar för att använda Clipp-Aid

Det är bästa att använda med en hundpråk så att du kan testa för skärpa när du kör bladet i kristallerna. Om det inte är skarpt vid det allra första försöket, kör bladet igen i kristallerna, samt prova det på hunden igen.

Få påsen med Clipp-Aid samt föreslå den på sidan för att se till att alla kristaller är på ena sidan av påsen. Du kräver “djup” av kristallerna. Vik nu väskan i hälften, vänd den bästa sidan upp och skär toppen öppen.

Få din klippare med BLAnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post