Urin Incontinence in Aging Pets

AddThis Sharing ButtonShare till FacebookFacebookFacebookShare till TwittertwittertwitterShare till PinterestPinterestPinterestShare till MoreadDthismore27

Eftersom många husdjur blir äldre, särskilt hos spayade eller kastrerade hundar (som är mycket mindre vanliga hos katter), försvagas muskeltonen ofta runt urinröret som leder till det frustrerande problemet med ofrivillig urinering och smuts av hemmet och husdjursbäddarna. Och även om det finns många faktorer som ofta är involverade från anatomiska problem, hormonella problem och nervernas svaghet till området, finns det åtminstone vissa läkemedel som kan hjälpa till att effektivt kontrollera detta symptom hos majoriteten av husdjur.

Ett av de vanligaste och effektiva valen i första linjen som ofta nås av veterinärer är receptbelagda läkemedel som kallas Proin. Genom att dra åt sfinkarna runt urinröret kan regelbunden användning av proin hjälpa husdjur att bättre behålla urin mellan incidenter av tomrum. Vi kommer ofta att använda den lägsta effektiva dosen proin för att kontrollera problemet, ibland till och med att kunna avta dosen till några gånger i veckan ner från den första en gång dagliga till två gånger dagliga dosering som ofta används.

Innan din veterinär placerar ditt husdjur på detta läkemedel är det viktigt att utesluta andra medicinska störningar genom en urinanalys, eventuellt urinkultur och om det indikeras eller behövs, en blodpanel och eventuellt röntgenstudier. Det är också viktigt, särskilt hos äldre husdjur att få blodtryck uppmätt, eftersom det ökande erkännandet av hypertoni hos hundar och katter från olika hjärt- och metaboliska sjukdomar kan förvärras genom användning av detta läkemedel. I själva verket var det hjärt- och hypertensiva komplikationer som ledde till att huvudingrediensen i detta läkemedel togs bort från den mänskliga marknaden för bara några år sedan. I de allra flesta hundar har emellertid detta läkemedel visat sig säkert för det mesta.

När Proin misslyckas med att arbeta, särskilt hos spayed kvinnliga hundar, kan användningen av låga doser av receptbelagda östrogen eller stilbestrol (som det är känt som) eller DES, ibland vara till hjälp för att hantera urininkontinens i samband med Proin eller i sig själv. Och medan många av oss lärde oss i skolan med farorna med östrogenterapi hos hundar, har jag inte hittat i mina 19 år av klinisk praxis många problem från att använda låg doshormonbehandling med östrogen för att vara problematisk hos hundar. Dessa hundar bör emellertid alla regelbundet övervakas med blodarbete om de tar DES eller STILBESTROL på lång sikt.

Jag har funnit i min erfarenhet att några av de naturliga produkterna där ute som homeopets läcker inte mer för att inte hjälpa de flesta hundar jag har provat det på. Ibland kan kiropraktiska justeringar eller akupunktur som utbildas av utbildade veterinärer ibland hjälpa de fall där svagheten i ryggraden är involverad i urininkontinensen.

Inkontinens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post