Gracies berättelse: Det krävs en by för att rädda en katt

Varje katt har en berättelse om exakt hur hon berörde sin människa, liksom även om det finns typiska teman – en katt upptäcker oss, vi är beredda att Omfamna en ny hushållsmedlem, vi ser en katt på internet som drar i våra hjärtsträngar – var och en av dessa berättelser är lika speciella som kattens såväl som den människan som är inblandad.

Ibland krävs det mycket mer än en person att rädda en katt. I Gracies fall tog det den ordspråkiga byn. Hennes berättelse är exceptionell för sina “sex grader av separation” -synkronitet, inklusive den här webbplatsen, Jackson Galaxy, liksom våra goda vänner Robin Olson från täckt av katthår samt Dorian Wagner av din vardagliga söta.

Medvetna kattbesökare Birgit såg en publicera om en av Robins fosterkatter på Jackson Galaxys Facebook -sida. Det ledde henne till Robins blogg. Detta var idealiskt när Robins kattunge Fred hade fått FIP. (Redaktörens anmärkning: Robins publicering “Dear Fred” vann 2013 Pettie för det finaste blogginlägget.) Freds berättelse, liksom metoden som Robin ägnade sig åt att hjälpa Fred såväl som alla andra katter, berörde verkligen Birgits hjärta.

Några dagar senare vann Birgit en giveaway för en $ 50 -köp -spree med Mythreecats.com här på Mindful Cat. I stället för att kosta pengarna för sina egna katter, bidrog hon till Robins räddning, Kitten Associates. Efteråt fortsatte Birgit och Robin att interagera med Facebook och e -post.

Birgit ville inte riktigt omfamna en katt till. Hon har redan fyra (tre inomhus såväl som en utomhuskatt utanför). Två av de inomhuskatter kommer inte överens, liksom även om Birgit regelbundet arbetar med denna fråga, lämnar det alltid en av hennes katter, Mojo, på egen hand. Det var när Birgits fästman föreslog att de skulle få ytterligare en katt för Mojo att hålla honom sällskap.

Birgit väljer att ringa Robin för att se om att adoptera Barney, Freds bror. Barney var ungefär ett år gammal vid den tiden. Mojo är en alfakatt, så hon, eller snarare, Mojo, var extremt säker på kraven på en följeslagare. Den nya katt måste vara yngre katt, extremt avslappnad, lättsam och enkel att anpassa sig. Barney skulle ha varit en match, men Robin bor dock i Connecticut och Birgit i Florida. Trots att Robin ofta kommer att omfamna ut ur staten, kände hon att det var lika långt.

Så Robin satte Birgit i kontakt med Dorian Wagner, som är kopplad till Great Karma Pet Rescue i södra Florida. De hade en katt med namnet Fiona som lät som om hon kanske passade bra. Ett datum för en leverans från Ft. Lauderdale, FL till Jacksonville, FL inrättades.

Precis när Brigit trodde vad som helst som sattes, berättade en granne att hans vilda katt hade tre kattungar, liksom att han inte tänkte på att mata dem såväl som hotade att få dem bort. Birgit tog kattungarna in i sitt hus med avsikt att upptäcka en fostermamma – men detta antydde att hon inte kunde ta Fiona -ideal. En vecka senare upptäckte Birgit ett fosterhus för kattungarna. Vad som föll på plats såväl som Fiona kan nu komma hem.

“När Fiona visade sig var det som om hon förstod att detta var hemma”, sade Birgit. ”Jag kände att hon antyddes vara att det var av många skäl. Det tog mig ett tag att ägna mig åt en katt, sedan när jag ägnade mig åt att adoptera Fiona, sadlade jag med tre kattungar. Jag trodde då att Fiona inte antyddes vara, men jag hade fel. Kittiesna upptäckte ett fosterhus som gjorde metod för Fiona. ”

Birgit förändrade Fionas namn till Gracie. Hon verkade inte svara på “Fiona”, liksom Birgits svägerska har en Jack Russell med namnet Fiona, så varje gång Birgit kallade Fiona hade hon en vision om hunden. Hon namngav Gracie för sin stora Buddy Grace, som säger att Brigit “har en fantastisk personlighet, lycklig, enkel att gå, full av liv med spunk.” Det nya namnet passar Gracie Purr-frectly, liksom hon redan svarar på det.

En kattvaktare som ägnas åt att rädda liv, Jackson Galaxy, liksom tre kattbloggning av goda vänner – Feline Rescue Stories får inte någon typ av mycket bättre än den här.

Inslagskung

Du kanske också gillar:
Kom ihåg mig torsdag® -tävling: gå in i din räddningskatts berättelse samt vinna mat samt pengar för ditt föredragna skydd eller räddning

Har du en delad räddningshistoria?

Bunnys berättelse: Feline Rescue, Serendipity samt Jackson Galaxy’s Feline Camp

«Vad att vara en kattkvinna betyder verkligen
Giveaway: National Feral Feline Day Tee Shirts from Alley Feline Allies »

7 kommentarer om Gracies berättelse: Det tar en by för att rädda en katt

Slumpmässiga kattdjur säger:

2 oktober 2013 kl. 15.43

Jag ifrågasätter ofta vad vi alla gjorde innan sociala medier !! Fantastisk räddning, fantastisk historia

Svar

Ingrid säger:

2 oktober 2013 kl 18:26

Jag förstår vad du menar. Jag kan definitivt inte föreställa mig en värld utan alla dessa fantastiska kontakter längre!

Svar

Sue Brandes säger:

2 oktober 2013 kl 14:16

Vad en tnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post