NYTimes Essay-‘The Wrong Dog’

Jag är inte säker på om någon typ av er fångade uppsatsen “The Wrong Dog” i New York Times av Erica-Lynn Huberty.

Om inte, är det något du borde läsa.

Det är historien om ett hushåll som antar en ung svart labbmix samt de fel som många av oss gör som “räddare”, fitnessinstruktörer såväl som adoptörer.

“The Wrong Dog” är den typ av bit som fick mig att leta efter mycket mer arbete av författaren. Det fick mig att oroa några av mina egna beslut när det berör fosterhundar och oroa aggression. När är en hundens adopterbar? När är han lika farlig?

Inte alla hundar kan räddas av kärlek, liksom jag garanterar er att räddningsgrupper, fitnessinstruktörer såväl som andra “experter” inte alltid förstår bäst.

Om du checkade ut något annat än min blogg idag, kolla in detta. Det tar bra 10 minuter att kolla in såväl som *varning *, det är olyckligt?

Kom sedan tillbaka och berätta vad du tror eftersom jag dör för att prata om detta med någon.

Från “fel hund”:

Fitnessinstruktören hade sett “dessa hundar” tidigare, sade hon – hundar som lastade upp östkusten, traumatiserad av resan samt flyttade från skydd till skydd. Vi fick höra att kasta Cesar Millans vägledning ut genom fönstret: ingen “lugn-assertiv” självkontroll tillåtet. Vi hade, sa hon, oavsiktligt tog fram Ninas aggressivitet. Från och med nu skulle det vara milda time-outs, liksom godis när någon berörde dörren.

Även när vi följde dessa instruktioner ifrågasatte vi dem. Vi krängde när vi såg husdjursföräldrar såväl som mänskliga föräldrar som kodade sina bitmonster trots deras dåliga beteende. Återigen, vem skulle vi föreslå med experter?

Vad trodde du på fel hund? Har du någon typ av liknande upplevelser från ditt eget liv med hundar?

Relaterade blogginlägg:

När ska man avliva en aggressiv hund

Om du inte är ett husdjur gör dig inte till en fattig husdjursägare

Historien om min fosterhund Barkley

Goodnight, Wonderful Blue (från liksom liksom en sex-fots koppel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post