Icke -vinstdrivande stämda för att tillhandahålla otränade servicehundar

ideella stämda för att tillhandahålla otränade servicehundar

Senast uppdaterad den 8 april 2015 av valpläckor Lämna en kommentar

x

Sällskapsdjur

0 sekunder av 34 sekunder

leva
00:00
00:34
00:34

Flera familjer i Yuba County stämmer en ideell för att förse dem med otränade servicehundar. Familjerna betalade för specialutbildade servicehundar för att hjälpa medlemmar i sina familjer med särskilda behov. Familjerna säger att de var tappade till att spendera tusentals dollar för otränade hundar.

Emily och Joseph James betalade 14 000 dollar till ideella organisationer för en högt utbildad servicehund. Hunden skulle hjälpa sin son autistiska son Sammy att hantera sin ångest och sin tendens att vandra i farliga situationer. Vad de fick istället var en “väldigt söt” familjehund med namnet Bolt. De beskriver honom som att de inte kan utföra de uppgifter som behövs för att hjälpa sin 4 -åriga son.

Joseph James och son Sammy med sin hundbult/ via Andrew Seng aseng@sacbee.com

“Bolt är en mycket bra pojke,” sa Emily James. ”Han kommer alltid att ha ett hem hos oss. Men han är inte en servicehund på något sätt. ”

Flera andra familjer i Kalifornien går med i civil rättegången för klassåtgärder och hävdar att de också har haft liknande erfarenheter med ideella Pawsitive Service Dog -lösningar. Familjerna kräver återbetalning och kallar företaget ett bedrägeri.

Stämningen har lämnats in i Santa Clara Superior Court. Det påstår brott mot kontrakt och bedrägeri. Fyra familjer har anslutit sig till stämningen men mer än 20 andra kan gå med. Vissa av familjerna fick otränade servicehundar och några av dem fick ingen hund alls efter att ha deponerat pengar med Pawsitive.

Ideell är för närvarande på väg att ansöka om kapitel 7 konkursskydd. Varje familj som investerade i hundarna har ingen garanti för att de kommer att få någon återbetalning för sina förluster.

På sin webbplats påstår Pawsitive att “utbilda och partner friska, pålitliga, exklusivt uppfödda, högt utbildade servicehundar med individer i alla åldrar som utmanas av autismspektrumstörningar och andra utvecklingsstörningar, vilket ger lättnad, säkerhet och en drastiskt förbättrad livskvalitet till liv till liv till liv till liv till liv till den drabbade individen och deras familjer. ”

Prospektiva kunder fick höra att de spenderar 25 000 dollar för att föda upp och utbilda var och en av sina servicehundar. Familjer förväntades täcka halva kostnaden och sedan skulle hundar matchas med barn baserat på deras individuella behov. Familjerna fick också höra att Pawsitive skulle fortsätta att ge löpande stöd när matchen hade gjorts.

De hundar som familjerna fick matchar inte vad som annonserades. Hundarna kunde inte utföra ens grundläggande uppgifter, säger kostymen. I ett fall drog en hund från Pawsitive med namnet Curly en familj ung dotter genom huset vid hennes arm och ben, som om hon var en leksak. Hunden tränades förmodligen för att förhindra en tonåring med Downs syndrom från att bultas, men han är skittisk. Han misslyckas med att komma när han kallas och verkar inte bry sig om var tonåringen går, enligt domstolsdokumentet.

En annan av de parade hundarna som heter Cooper matchades med en ung autistisk tjej för att följa henne till skolan för att hålla henne lugn. Han kunde “inte tillämpa press på henne utan att gå över henne” och fick henne att gråta. Cooper skulle ta mat från skolbarns händer och misslyckades med ett grundläggande utbildningsprogram för hundar bra medborgarskap.

Java är en annan Pawsitive Dog ihop med en 6 -årig autistisk pojke. Han försökte klättra in i primatutställningen och dyka in i ett flamingo -damm medan han var ute på en skolfält. Han svarar inte på grundläggande kommandon, hävdar kostymen.

Dräkten hävdar också att Pawsitive inte höjer dessa hundar från valpar som den hävdar, misslyckas med att utbilda hundar i enlighet med branschstandarder och överladdar kunder.

Emily James tror att Pawsitive ropade på familjer som är desperata efter att hitta hjälp för sina barn. Hon letade efter ett sätt att hjälpa sin son Sammy från att bryta sig loss från hans föräldrar och springa in på gator och parkeringsplatser för fordon. Familjen försökte olika tekniker som elektroniska kopplingsanordningar men fann dem opålitliga. Efter att familjen såg en dokumentär om servicehundar och autistiska barn räckte familjen till Pawsitive och letade efter hjälp.

Familjen var värd för Rummage och Bake Sales och begärde hjälp från sin kyrkliga församling för att hjälpa till att täcka de 12 500 dollar de debiterades för Bolt. De betalade också en oväntad $ 1500 “placeringsavgift.”

När familjen fick höra att de hade matchats med en servicehund deltog de i en session med en Pawsitive Trainer. Vid det första mötet upptäckte de att Bolt inte utbildades för spårning alls. När tränaren sa till hunden att hitta sin son Sammy skulle hunden bara sitta ner. Han vägrade att sitta om du inte sa det sex eller sju gånger, säger James.

Förra månaden när deras hundbult fortfarande var “i utbildning” fick Emily James veta att Pawsitive skulle ansöka om konkursskydd. Hon fick reda på att företaget varnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post